Suriye’den kaçak getirilen bin 179 canlı hayvan ele geçirildi


Suriye’den Türkiye’ye bir yılda kaçak yollarla getirilen bin 179 canlı küçükbaş ve büyükbaş hayvan Kilis’te ele geçirildi. Hayvanlar, yediemin olarak İl Tarım Müdürlüğü görevlilerine teslim ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım Müdürü Ali Eker; yakalanan hayvanların bakımının Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapıldığını ifade etti. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların, kaçakçılar hakkında başlatılan yasal işlemlerin sonuçlanması ardından Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ihaleyle satıldığını belirten Eker, ihale sonrasına kadar küçükbaş ve büyükbaş hayvanların İl Tarım Müdürlüğü’nde tutulduğunu vurguladı. İl Tarım Müdürü Eker, şöyle dedi:

“Kaçak hayvanlar, 2010 yılından bu yana sınırdan kaçak yollardan sokulurken, yakalanan toplam hayvan sayısı bin 179. Bunlardan 19’u büyükbaş hayvan, 161’i küçükbaş koyun, 83’ü küçükbaş keçi, 4’ü at ve 612’si ise kuş çeşitleri olarak teslim edildi.”

Eker, hayvanların ihaleyle satıldığını ve alan kişilerin de il tarım müdürlüğünün hayvanlar için yaptığı bakım masraflarını ödediğini belirtti. Yargı sürecinde bu hayvanların bakımını üstlendiklerini ifade eden Ali Eker, hayvanların ihaleyle satıldığını ve kalan küçükbaş ile büyükbaş hayvanların bakımını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.CİHAN


DİĞER HABERLER
Yumurta Tavuklarından Biyodizel Üretimi
29 Ocak 2011. 09:49
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x