Yamyam olan insan, tavuk değil!


shutterstock_184897745

 

 

Suat Çağlayan / HABERTURK
Tavuk eti ile ilgili bir haber, tüketicide rahatsızlık yarattı.
Tavuk eti elde edilirken bazı tavuk artıkları yem haline getirilerek tavuk yemine karıştırıldığı için bunları yiyen tavuklar ‘yamyam’ oluyormuş.
Bu haber kuşkusuz tavuk eti sektörü için olumsuz bir hava yarattı ama kimse doğrusunun ne olduğunu bilmediği için dedikoduların bini bin para…
Gerçeğin ne olduğunu anlatan açıklama, işin uzman kuruluşu olan İzmir Veterinerler Odası’ndan geldi.
Oda Başkanı Gökhan Özdemir’in güzel açıklamasını sizlere sunuyorum;
“Yıllardır tavuk eti, yumurta, tavukçuluk sektörü konularında asılsız haberler yapılmakta, halkımız da haklı olarak tedirgin olmakta idi. Oysa bizler Veteriner Hekimler olarak işin mutfağında olduğumuzdan her zaman “tavuk”tan yana olduk. Tavukçuluk sektörü ülkemiz için çok ciddi getirileri olan bir sektör olmasının yanı sıra tavuk eti ve yumurtası halkımızın ekonomik durumu dikkate alındığında sağlıklı proteini en uygun tüketeceği ve kolay ulaşabileceği bir kaynak aslında.
İşte o yüzden basında ısrarla yer alan yanlış haberlere karşın, konuyla hiç ilgisi olmayan bilgisiz isimlerin başı çektiği kampanyalara karşın biz Veteriner Hekimler olarak tavuklarımızın ve tavukçuluk sektörünün yanındayız.
GERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNLERİ
Rendering tesisleri bir çeşit geri dönüşüm, yeniden kazanım tesisleridir. Gıda amaçlı tüketilen hayvanların, insanlar tarafından doğrudan tüketimi yapılmayan kısımlarını değerlendirmek adına uygun koşullarda işlenen atıklar zengin protein içerikleri nedeni ile tavukçuluk sektöründe zaten yıllardır kullanılmaktadır.
Ancak tavukçuluk sektöründe yıllardır yapılan bu uygulamada ve bilimsel çalışmalarda bu tarz bir tehdit saptanmadığı da unutulmamalıdır.Bu nedenle insan sağlığı açısından tavukların beslenmesine rendering ürünlerle destek olmanın zararlı olduğunu da söyleyemeyiz.
Emin olun, mecaz da olsa, insanların birbirini yediği günümüzde; sinirli komşunuz, bir trafik canavarı ya da saçma sapan bir insan hatası yüzünden ölme olasılığınız çok daha yüksektir. Bizler Veteriner Hekimler olarak bu konuda tavukçuluk sektörü yetkililerini destekliyoruz.”

DİĞER HABERLER
Japonlar ve Güney Korelilerin tercihi Türk gıda ürünleri oldu

 

 

 

Sanıyorum, bu açıklamadan sonra herkes rahatlayacak ve tavukçuluk sektörü de bundan sonra zarar görmeyecektir.


8 Aralık 2016. 14:33
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x