Türk restoranından evsiz ve yaşlılara bedava yemek


thumbs_b_c_a8f94289dbb14d2d2e7479b4bcd72932

 

İngiltere’de Türk restoranından evsiz ve yaşlılara bedava yemek

 

İngiltere’deki Türk restoranı Shish, hazırladığı ilanla evsizleri ve yaşlıları Noel günü restoranına davet etti.

 

 

LONDRA – AHMET GÜRHAN KARTAL

 

İngiltere’nin başkenti Londra’ya bağlı Sidcup kasabasındaki bir Türk restoranı, Hristiyanların dini bayramı Noel’in yaklaştığı şu günlerde verdiği ilan ile büyük ilgi topladı.

 

Restoran sahipleri Serdar Kiğılı ve Tacettin Genç, Hristiyanların 25 Aralık’ta kutladıkları Noel bayramı öncesinde verdikleri, “Noel günü hiç kimse yalnız yemek yememeli – Biz sizinle sofraya oturmak için buradayız.” ilanıyla ses getirdi.

 

İlanla evsizleri ve yaşlıları Noel günü restoranına davet eden Kiğılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberin bir anda sosyal medya üzerinden hiç tahmin etmediği bir hızla yayıldığını ve ilan nedeniyle dünyanın dört bir yanında sayısız tebrik ve destek mesajları aldıklarını söyledi.

 

Her şeyin restoranın yakınlarında yalnız yaşayan yaşlı bir kadının penceresini kapatmak için yardım istemesiyle başladığını anlatan Kiğılı, kadının ertesi gün restorana gelerek yemek yediğini ve bu sırada yalnızlıktan yakındığını kaydetti.

 

Noel günüyle ilgili ilan verme fikrinin o an doğduğunu belirten Kiğılı, dükkanın vitrinine astığı ilanın bu ölçüde ses getirmesinde sosyal medyada gösterilen ilginin payının büyük olduğunu belirtti.

DİĞER HABERLER
Tarlalar kıymete bindi

 

Noel daveti ABD’den Avustralya ve Japonya’ya kadar geniş bir coğrafyada yankı

 

Londra’nın güney batısındaki Sidcup kasabasındaki Shish Restoran’a dünya basınının ilgisi hala devam ediyor. Müslüman bir restoran sahibinin Noel daveti ABD’den Avustralya ve Japonya’ya kadar geniş bir coğrafyada yankı bulmuş durumda.

 

Kiğılı, tebrik mesajlarının bazılarının kendisini gerçekten duygulandırdığını ve cesaretlendirdiğini söyledi.

 

Shish Restaurant Noel günü ağırlayacağı misafirlerine çorba, cacık, tavuk yahni, tavuk şiş ve sütlaçtan oluşan bir menü hazırlayacak. Kiğılı, vejetaryen olan misafirleri de unutmadıklarını, onlara da sebze güveci sunacaklarını söyledi.AA

 

 


9 Aralık 2016. 01:25
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x