Kuş Gribi İle İlgili Gerekli Önlemler Alındı


 unnamed

 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü yetkilileri, kuş gribi ile bir açıklama yaparak en etkin mücadele yönteminin tedbirli davranarak, hastalık daha çıkmadan engellemek olduğunu bildirdi.

 

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ve bazı Asya ülkelerinde kanatlı hayvanlarda kuş gribi enfeksiyonun görülmesi üzerine harekete geçen yetkililer, geçtiğimiz günlerde sektör temsilcileri ile de bir araya gelerek uyarılarda bulundu. İl Müdür Yardımcısı Selami Turan ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdür Vekili Ayşe Şener Denizli başkanlığında düzenlenen toplantıda, olası bir vakaya hazırlıklı olunması ve görevli veteriner hekimler ile sektörün konuya daha çok önem vermesi gerektiği vurgulandı.

dsc_3969

“Kuş Gribi Mücadele, Değerlendirme ve Alınacak Önlemler” konusunda ayrıntılı bilgilerin verildiği toplantıya İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinde görevli konu uzmanı Veteriner Hekimler, İzmir Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı ile sektör temsilcileri katıldı. Hastalığın hayvanların yaşam alanlarına girişini ve yayılmasını engellemeye yönelik biyogüvenlik önlemleri konusunun da görüşüldüğü toplantıda, alınan ve alınması gereken tedbirler hakkında değerlendirmeler yapıldı.

 

Selami Turan: “Tüm Önlemleri Almış Durumdayız”

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müdür Yardımcısı Selami Turan, “Hastalık görülmemesine rağmen olası bir kuş gribi enfeksiyonuna karşı tüm tedbirleri almış durumdayız. Çiftliklerde biyogüvenlik önlemleri alınarak olası bir salgına karşı alarma geçildi. İzmir’de konu uzmanı personel tarafından kuluçkahane, damızlık ticari etlik, ticari yumurtacı işletmeleri olmak üzere toplam 1064 adet kümeste gerekli tedbirler alındı. İl, İlçe Müdürlüklerimiz ve özel sektörce, dezenfeksiyon gibi uygulamalara yönelik alt yapımız şu anda tamamen hazır” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
FİSKOBİRLİK büyüyor

dsc_3971


9 Aralık 2016. 18:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x