Konya Şeker, 50 Bin Büyükbaş Hayvan İle Dünya Liderliğine Oynuyor


Konya Şeker, 50 bin büyükbaş hayvan kapasiteli et ve süt entegre tesisiyle dünyanın üçüncü büyüğü olmayı hedefliyor

Konya Şeker A.Ş, 100 milyon dolarlık yatırımla 2011 yılında “kırmızı-beyaz” ismiyle hizmete açmayı planladığı 50 bin büyükbaş hayvan kapasiteli et ve süt entegre tesisiyle Avrupa’nın en büyüğü, dünyanın ise üçüncü büyüğü olmayı hedefliyor.

Avustralya’dan geçen yıl Haziran ayında ithal edilen angus cinsi damızlık düvelerle et hayvancılığına yatırım yapan Konya Şeker A.Ş, bir hafta önce de 1000 holstein ırkı süt ineğini ABD’den Konya’ya getirerek bu alandaki yatırımlarını sürdürdü.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, hayvancılığın geleceğine inandıklarını ve yatırımlarını büyütme kararı aldıklarını söyledi.

İHALE AŞAMASI TAMAMLANDI

Et ve süt üretiminin işlenmesiyle ilgili ülkemizde problemler olduğunu da savunan Konuk, şunları kaydetti:

“Özellikle üreticinin üretiminin değer bulması gerekiyor. Et ve Balık Kurumundaki özelleştirmeden sonra artan sıkıntılarla üretici, ürününü değerlendireceği yerlere ihtiyaç duyuyor. Bununla ilgili Konya Şeker bir üretici kuruluşu olarak büyük bir et ve süt entegre tesisini kırmızı-beyaz markasıyla 2011 yılı içinde üretime alacak. Bu amaçla ilk olarak geçen yıl Avustralya’dan ithal edilen angus gebe düvelerle hayvancılık sektörüne girdik. Son olarak da ABD’den 1000 holsetin ırkı süt ineği ithal ettik. 5 yıl içinde 50 bin büyükbaş hayvan kapasitesine ulaşmayı planlıyoruz. Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir maliyetle hayata geçireceğimiz tesisi 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 350 bin metrekarelik alanda inşa edeceğiz. Makine teçhizatı ile teknoloji çalışmalarının ihale aşaması büyük oranda tamamlandı. Tesisimiz Konya merkezde faaliyet gösterecek. Bu alanda Avrupa’nın en büyüğü, dünyanın ise üçüncü büyüğü olmayı hedefliyoruz. Arsa ile ilgili bazı problemler henüz çözüme kavuşturulmuş değil, ancak alternatiflerimiz hazır.”

DİĞER HABERLER
Domuz sanıp arkadaşlarını vurdu !

Avrupa’nın en modern tesisini kuracaklarını belirten Konuk, yüksek et ve süt üretimiyle fiyatların aşağıya doğru düşeceğini, bölgede hayvancılığın birkaç misli büyük seviyeye ulaşacağını söyledi.

KIRMIZI ETİ, BEYAZ SÜTÜ TEMSİL EDECEK

Konuk, tesisin tam kapasite devreye girmesiyle üreticinin daha fazla kazanacağını, tüketicinin de kaliteli ve uygun fiyatlarla tüketim yapacağını dile getirerek, “Kırmızı-beyaz markası ile dünya devleri arasına gireceğiz. Markamızdaki kırmızıyı et, beyazı ise süt temsil ediyor. Bu anlamda da bir bütünlük var. Kırmızı-beyazın isim hakkı için marka başvurusu yapıldı. Markanın hukuki bir kaç sıkıntısı var, bunları çözmeye çalışıyoruz. Eğer bu markada sıkıntı yaşanırsa ‘Al-Beyaz’ ya da ‘Torku Kırmızı-Beyaz’ düşünüyoruz” diye konuştu.


31 Ocak 2011. 19:27
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
VEDAT GÜLTEKİN
VEDAT GÜLTEKİN
10 yıl önce

hayvan gübrelerıyle ilgili enerjı satralı kurma tesııyle alakalı göruşmek ısdıyoruz ılıtısım tel 5357706393

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
1
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x