OGM, Türkiye’nin en büyük fındık üreticileri arasında


341556

 

OGM, Türkiye’nin en büyük fındık üreticileri arasına girdi

 

Orman Genel Müdürlüğünce, “Kanuni Fındık” projesi kapsamında, Sakarya ve Kocaeli’de 3 bin 940 ton fındık toplandı. Böylece OGM Türkiye’nin en büyük fındık üreticileri arasına girdi.

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), devlet ormanı fındıklıklar ve toplanan fındık miktarı itibarıyla Türkiye’nin en büyük fındık üreticileri arasına girdi.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İlk kez bu yıl uygulamaya konulan “Kanuni Fındık” projesiyle Sakarya ve Kocaeli’nde 3 bin 940 ton fındık toplandığı belirtildi.

 

“Kanuni Fındık” uygulaması kapsamında Adapazarı’nda 707, Akyazı’da 751, Hendek’te 2 bin 179, Karasu’da 132 ve İzmit’te 171 ton olmak üzere toplam 3 bin 940 ton fındık toplandığı bildirildi.

 

Açıklamada, 102 bin 680 dekarlık alanda toplanan bu fındığın değerinin 2 milyon lirayı bulduğu ifade edildi.

 

“Tarife üzerinden satma imkanı getirdik”

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak bölgede yaşayan 10 bin aileye pek çok üründe olduğu gibi fındıkta da belli bir tarife bedeli üzerinden toplama ve satma imkanı getirdiklerini ifade etti

DİĞER HABERLER
Yerli Tohumun Gücü Dünyaya Meydan Okuyor…

 

Eroğlu, şunları kaydetti:

 

“Bölgede hem istihdama hem de milli ekonomiye katkı sağladık. Sakarya ve Kocaeli illerinde bulunan 2B uygulaması dışında kalan ve 2015 yılı Amenajman Planlarında devlet ormanı fındıklık olarak belirlenen 102 bin 680 dekar sahayı proje alanı olarak ilan ettik. Böylece orman köylüsü, yeni fındıklık alan aramak zorunda kalmadı. Diğer bölgeler için de benzer uygulamalarımız devam edecek.”

 

Kaynak: AA


13 Aralık 2016. 15:12
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x