Bir demet maydanoz’a 5 yumurta pahalı mı?


1

 

Bir demet maydanoz’a 5 yumurta pahalı mı?

 

 

Uzun süredir zararına yumurta satan üreticiler dolar kurunun yükselmesi ve komşularımızda kuş gribi hastalığının görünmesi üzerine fiyatlar yükselince feryatlar başladı.

 

 

Semt pazarlarında bile bir demet maydanoz 2 Türk lirasına satılırken bu fiyata 5 yumurta satın almak mümkün.

 

 

EN UCUZ PROTEİN KAYNAĞI

 

 

Bu fiyatlara rağmen en ucuz protein kaynağı durumunu koruyan yumurtaya pahalı demek biraz haksızlık olmuyor mu?

 

 

Yumurta fiyatları neden yükseldi?
Yumurtanın kolisi 15-17 TL arasında değişiyor. Yumurta fiyatlarındaki artışın nedeni ne?
Yumurta fiyatlarının artışına, yükselişe geçen dolar kuru ve yumurta ihratacı yapan ülkelerde görülen kuş gribi vakalarının neden olduğu açıklandı.

 

 

Yumurta fiyatları son haftalarda tavan yaptı. Bir ay öncesinde 8-10 TL olan yumurtanın kolisi 15-17 TL’ye kadar yükseldi. Organik yumurtalar ise 25-30 TL’ye kadar çıktı.
DOLAR KURU

 

 

Yumurta fiyatlarındaki artış dolardaki yükselişe bağlanıyor. Tavuk yemi hammaddelerinin büyük bölümü ithal ediliyor, buna bağlı olarak ta yem ve yumurta fiyatlarının tavan yaptığı belirtiliyor.
YUMURTA İHRACATI YAPAN DİĞER ÜLKELERİ KUŞ GRİBİ VURUNCA.

 

DİĞER HABERLER
Seyislikten Emekli, Hara Sahibi Oldu

“Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu” projesi ile üretilen organik yumurta fiyatlarında da artışlar göze çarpıyor. Yumurta fiyatlarındaki artışı değerlendiren Ordu Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Kaya, fiyatların artmasındaki en önemli hususun yumurta üretimi yapan ülkelerdeki kuş gribi vakaları olduğunu söyledi.

 

 

TÜRK YUMURTASI DEĞERLENDİ

 

 

Yumurta üretimi yapılan ülkelerde yaşanan kuş gribi vakaları sebebi ile Türk yumurtasının değerlendiğini, bu günlerde ise bir adet organik yumurtanın 1 TL’ye satıldığını ifade eden Kaya, “Yakın bir tarihe kadar seri üretilen yumurtaların tanesi 20 kuruşa organik yumurtalar ise 45-50 kuruşa kendisine pazar buluyordu. Ancak yumurta üretimi yapan Irak, Hindistan ve Macaristan gibi ülkelerde kuş gribi vakalarının yaşanması oradaki yumurta üretiminin durmasına sebep oldu. Bu sebeple Türkiye’de üretilen yumurtaya ihtiyaç arttı ve fiyatlar yükseldi. Geçtiğimiz aylarda 12-15 TL düzeylerinde satılan 30’lu organik yumurta kolisi bu günlerde 25-30 TL seviyelerine kadar yükseldi. Bu açıdan 1 yumurta 1 TL oldu” diye konuştu.


16 Aralık 2016. 13:45
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x