İBB Sokak Hayvanlarını Sahiplendi


img-20161214-wa0043

Sokak hayvanlarının rehabilite edilmesi için birçok faaliyet gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havaların soğuması ile birlikte başta ormanlık alanları olmak üzere sahipsiz hayvanların yoğun olduğu bölgelerdeki hayvanlara mamalar bırakıyor.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sokak hayvanlarının aşılanması, mikroçip takılarak kimliklendirilmesi, yaralanmaları durumunda tedavi edilmesi, hayatını sürdüremeyecek durumda olanların bakımevlerinde ağırlanması ve sahiplendirilme çalışmalarını yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi, soğuk havalarda sokakta yaşayan hayvanlar için çeşitli noktalara mama bırakıyor.

img-20161214-wa0022

199 bölgede sokak hayvanları besleniyor

 

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerce özellikle sokak hayvanlarının yoğunlukta bulunduğu özellikle Anadolu Yakasında; Tepeören, Ballıca, İstanbul Park çevresi, Kurtköy, Uydukent, Yenişehir  gibi  alanlarda; Avrupa Yakasında ise Tayakadın, Işıklar , İhsaniye, Pirinççiköy, Kemerburgaz İSTAÇ Döküm Sahaları, MÜSİAD Ormanı bölgelerinin yer aldığı 199 bölgede hayvanları mama ile besleniyor.

 

Veteriner Hekim kontrolü de sıklaştırıldı

 

Normal zamanlarda haftanın 4 günü yapılan besleme işlemi 5’e, haftalık mama miktarı da 1 tondan 2 tona çıkarılarak, soğuk havalarda sokak hayvanlarına gıda takviyesi gerçekleştiriliyor. Ayrıca bu çalışmaların yanında haftalık Veteriner Hekim kontrolü daha da sıklaştırılarak, beslenme noktalarında ayrıca tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hayvanlar anında tedavi altına alınıyor.

DİĞER HABERLER
Setbir EBK'nun Konumunu Değerlendirdi

21 Aralık 2016. 17:58
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x