Lider, İpsala’ya et entegre tesisi kuruyor


Şirket, 12 bin metrekare et işleme tesisi, 3 bin metrekare idari bina, 80 odalı otel ve 25 bin metrekare kapalı hayvan üretim tesisi kuracak. 
        
EDİRNE – Lider Group Edirne’nin İpsala ilçesine, hayvan üretim tesisi, et işleme tesisi, idari bina ve satış mağazasının yanı sıra içinde bir de otel bulunan et entegre tesis kuruyor.

Lider Group Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Yılmaz, Edirne’nin İpsala ilçesinde 700 dönüm alan içine 12 bin metrekare et işleme tesisi, 3 bin metrekare idari bina, restoran, satış mağazası, 80 odalı otel ve 25 bin metrekare kapalı hayvan üretim tesisi ile Türkiye’nin ilk et entegre tesisini kurmaya başladıklarını söyledi.

Türkiye’de ilk olacak bu tesiste hayvanları kendilerinin yetiştireceklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Kesime hazır hale gelen hayvan, canlı hayvan tesise girecek, kesimi ve tüm işlemlerinden sonra sucuk ve diğer et ürünleri olarak paketlenmiş halde çıkacak. Kuracağımız bu tesisle birlikte bölge besicilerimizle de sözleşmeli besicilik ve hayvanlar için buğday, arpa, çavdar ve yonca yetiştirmeleri için destek ve alım garantisi ile sözleşme yapacağız. Daha önce Karaman’da uyguladığımız sistemi İpsala’da uygulayacağız. Karaman’da uyguladığımız sistemle daha önce 1.5 milyon olan hayvan sayısı şuan 3 milyona yaklaştı.”

DİĞER HABERLER
İzmir Veteriner Hekimler Odası Genel Kurul

25 bin metrekare kapalı alana kurulacak besihanede hedefin 5 bin adet hayvan yetiştirilmek olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:

“5 kuşaktır bu işi yapıyoruz. Türkiye’de büyük firmalar, et üretim işinden çekilirken, biz buraya yaklaşık 30 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Türkiye’deki kırmızı et sıkıntısının asıl sebebi üretimin günden güne düşmesidir. Sıkıntı üretim yapılmamasıdır. Türkiye’de nüfus artarken hayvan sayısı düşmektedir. Damızlık yetiştiriciliği bilinçli yapılırsa ülkemizde et sıkıntısının çok fazla olacağını sanmıyorum.”

Öte yandan kurulacak tesiste 250 kişi çalışacak. Çalışanlar özel eğitimlerden geçirilecek. Hedefimiz tesisleri nisan sonunda tamamlamak. Tesislerimizin açılışını Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül yapacak.”aa


2 Şubat 2011. 15:01
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
dinçer pekdemir
dinçer pekdemir
12 yıl önce

meraba buraya ne zaman alımlar başlayacak,formları int.ten mi yayınlacak,bu konu hakkında bilgilendirebilirmisiniz

sabrı
sabrı
12 yıl önce

harıka

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
2
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x