Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açıldı


 

haber%2f2016%2f12%2filgaz_haber_2

Kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı’na inşa edilen “Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli” hizmete açıldı.

 

 

Ilgaz Dağı’na inşa edilen “Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli”, Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

 

 

 

Açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Eski TBMM Başkanı AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Kastamonu ve Çankırı milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının ardından videokonferansla alandakilere hitap etti.

 

 

 

 

 

Ulaşım daha hızlı ve güvenli olacak

 

İç Anadolu’yu Batı Karadeniz’e bağlayacak tünel için 2012’de vurulan ilk kazmanın ardından onlarca çalışan, yer altında yüzlerce metre yol katederek bin 875 metre yüksekliğindeki Ilgaz Dağı’nı adeta dize getirdi.

 

 

 

Giriş ve çıkışları “köpek balığı ağzı” şeklinde projelendirilen, biri 5 bin 370, diğeri ise 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan tünelle, özellikle kış aylarında trafik kazalarıyla gündeme gelen Ilgaz Dağı’nda ulaşımın daha hızlı ve güvenli sağlanması amaçlanıyor. AA

DİĞER HABERLER
TİM İhracatta Engelleri Aşmak İçin 440 Delegesini İlk Kez İstanbul’da Topladı

26 Aralık 2016. 17:37
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x