Malatya’lılar Zeytinyağı İle Buluştu


SONY DSC

SONY DSC

“AYDIN TİCARET BORSASI MALATYALILARI ZEYTİNYAĞI İLE BULUŞTURDU”

ZEYTİNYAĞI PAZAR PAYININ ARTTIRILMASI PROJESİ MALATYA TADIM  ETKİNLİĞİNE MALATYALILAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ.

 

İstanbul Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi  (UZZK) ve Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş ortaklığında, Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurularak, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülen “Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi” kapsamında tanıtım ve tadım faaliyetlerinin on             beşincisi 24-25 Aralık 2016 tarihlerinde Malatya ParkAVM’de  gerçekleştirildi.

Malatyalıların yoğun ilgi gösterdiği Zeytinyağı Tadım ve  Tanıtım etkinliğinde; Uluslararası Zeytin  Konseyi (International OliveCouncil / IOC ) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanı İdris Kurt ve Aysun Uğur görev aldı. Tadım uzmanları tarafından, tüketicilere kaliteli ve kalitesiz zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi.

SONY DSC

SONY DSC

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, “Projemiz kapsamında tüketicilere, Uluslararası Zeytin  Konseyi (International OliveCouncil / IOC ) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli  uzmanlarımızca,  kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verilerek, sağlıklı ve bilinçli bir tüketici kitlesi oluşmasına katkı sağlamak, zeytinyağı markalarının ve iç pazar payının arttırılması amaçlanmaktadır. KOSGEB tarafından desteklenen “Zeytinyağı’nın Pazar Payının Arttırılması” projesi ile amacımıza ulaşacağımızın inancındayız. Tadım ve tanıtım etkinliğini gerçekleştirdiğimiz 15 ilde yaklaşık 15 bin kişiye zeytinyağını tanıttık ve anlattık. Projemiz kapsamında tadım ve tanıtım etkinliğimizin devamında Zonguldak, İzmit, Sakarya, Mardin ve Van olmak üzere 5 ilde daha zeytinyağının tadım ve tanıtımını yapacağız” ifadelerine yer verdi.

DİĞER HABERLER
Yumurtayı asla böyle yemeyin!

Proje kapsamında tadım ve tanıtım etkinliğinin  on altıncısı 28-29 Ocak  tarihlerinde  “Zonguldak’da”  gerçekleştirilecektir.

 

 


27 Aralık 2016. 13:55
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x