‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi Bıldırcın Sektörüne Can Verdi Satışlar Arttı


Yayınlaması  Türkiye’de büyük yankılar uyandıran “Muhteşem Yüzyıl’ dizisi bıldırcın sesktörünün hareketlenmesine neden oldu.

Osmanlı Sarayı ve Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem sultan arasındaki ilginç olayların ön plana çıktığı dizideki her  konu Türkiye’de moda olmaya devam ediyor.

Dizinin son bölümünde hamile çıkan Hürrem Sultan’ın acıktığını öne sürerek Bıldırcın Dolması istemesi de bıldırcın ve yumurtasını ön plana çıkardı.Satışların bir anda patlamasına şaşıran bıldırcın yetiştiricileri ‘Hiç beklemediğimiz bir sırada sektörün elinden Hürrem Sultan tuttu’ diyerek şaka yollu söz ettiler.

Bilindiği gibi bıldırcın yumurtası astım hastalıklarında çok kullanılan bir gıda maddesi olarak biliniyor.Şimdi de Hürrem Sultan pilavı nedeniyle bıldırcın etinin satışlarında patlama olacağı bir gerçek.Kim demiş ki Türk dizilerinin yararı yok diye.İşte bu olaylar ispatı.

 Hürrem Sultan Usulü Bıldırcın

MALZEMELER
6 orta boy bıldırcın
6 çorba kaşığı tereyağı
1 büyük soğan
½ bardak pirinç
1 tam 1/2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tam 1/2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı tarçın
3 tam 1/2 bardak su

YAPILIŞI
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın.Ön hazırlık olarak bıldırcınları ütüleyip yıkayın. Pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda 1 saat dinlendirin.Soğanı yemeklik doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayıp üstünü örtecek kadar ılık suya koyun. Orta boy bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını orta ateşte eritin. Yağ erir erimez bıldırcınları tavaya koyup alt üst ederek her iki yanlarını da 2’şer dakika kızartın.

DİĞER HABERLER
Dardanel & Ülker nikahı neden bozuldu?

Tavayı ateşten alıp bıldırcınları bir servis kabına aktarın. Orta boy bir tencereye kalan 4 çorba kaşığı tereyağını koyup orta ateşte eritin.Yağ erir erimez soğanı ilave edip 1 dakika kadar kavurun. Soğan pembeleşmeye başlayınca bir tel süzgeçten süzeceğiniz pirinci,aynı şekilde süzeceğiniz kuşüzümünü,dolmalık fıstığı, tuzu, biberi ve tarçını ilave edin.Sık sık karıştırarak 3-4 dakika kavurun.

Tencereye 1tam ½ bardak su katıp ağır ateşte 10 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ağzını kapatarak harcı dinlenmeye bırakın. Dolma içini 15-20 dakika dinlendikten sonra çorba kaşığı ile bıldırcınlara doldurun.

Doldurulmuş bıldırcınları Borcam’a yerleştirip, 2 bardak su katıp fırına sürün.25-30 dakika sonra kabı fırından alın. Bıldırcın dolmalarını sıcak olarak servis yapın.


4 Şubat 2011. 12:11
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
Chat
13 yıl önce

Harika bir paylaşım teşekkürler.

trackback

[…] https://www.ciftlikdergisi.com.tr Bu yazı Yemek Tarifleri kategorisine admin tarafından yazılmıştır. yer imlerinize […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
2
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x