İsmail Uğural yeniden başkanlığa seçildi.


millingandgrain_basin_bulteni_tagyad-copy

 

TARIM GAZETECİLERİ YENİ YÖNETİCİLERİNİ SEÇTİ!

 
Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) 2. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Ankara’da Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Merkezinde gerçekleştirilen Genel Kurul’da İsmail Uğural yeniden başkanlığa seçildi. Buna göre yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
İsmail Uğural, MEDYAKOOP Yönetim Kurulu Başkanı
Assiye Yıldırım, Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (ORKOOP) Basın Danışmanı Erdem Ak, HASATTÜRK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni. Erhan Ekmen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AB ve Projeler Koordinatörü Cengiz Bostancı, Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personeli Seçim sonrası bir teşekkür konuşması yapan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğural şunları söyledi: “Bütün dünyada olduğu gibi Türkiyemizde de tarım ve gıda sektörüne ilgi giderek artıyor. Önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Bu süreçte tarım gıda yazarları ve gazetecilerine büyük görev düşüyor. Öncelikle bilgiye dayalı fikir ve görüşleri ön plana çıkarmak, bu alandaki yoğun bilgi eksikliği ve bilgi kirliliği ile mücadele etmek ve başta çiftçimiz olmak üzere tüm tarım ve gıda sektörünün sesi ve medya temsilcisi olmak istiyoruz. Bugüne kadar görev yaptığımız süre içinde tamamen siyaset dışında kalmaya çalıştık. Çünkü hep bildiğimiz gibi tarım ve gıda fazlasıyla siyasete konu edilmekte.. Bunu doğru bulmuyoruz. Derneğimizin geniş bir üye yapısı var, üyelerimiz arasında her siyasi görüşten gazeteci, yazar, TV programcısı, muhabir, danışman ve diğer tarım dostları uyum içerisinde ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Son iki yılda özellikle farkındalık çalışmalarına ağırlık verdik. Çünkü kamuoyunda daha fazla tanınmaya ihtiyaç duyuyoruz. Bu alandaki etkin faaliyetlerimiz devam edecek. Yaptığımız çalışmalarla ilgili basın bültenlerini de düzenli biçimde kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

DİĞER HABERLER
Okullarda 2018 Güvenilir Gıda Eğitimleri tamamlandı

DIŞ İLİŞKİLER

“Yeni yıldan itibaren bir dizi projemiz gündeme gelecek. Ayrıca yeni dönemde bugüne kadar başarıyla sürdürdüğümüz dış ilişkilere yine hız vereceğiz” açıklamasında bulunan Uğural, “Dünya tarım ve gıda medyasının temsilcisi IFAJ (Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu) ile yakın işbirliğimiz zaten devam ediyor. Önümüzdeki aylarda Ortadoğu Tarım Gazetecileri Zirvesi’ni IFAJ ile birlikte düzenlemek istiyoruz. Bu projemiz de çok ses getirecek. Bu vesile ile bize samimi destek veren bütün arkadaşlarıma şükranlarımızı sunuyoruz. Diğer yandan Genel Kurulumuzu ZMO merkezinde yapmamızı sağlayıp, bizleri mükemmel bir şekilde ağırlayan Başkan Sayın Özden Güngör ve ZMO Basın Danışmanı Nahide Günler’e de özel olarak teşekkür ediyoruz Son olarak ta onur konuğumuz Türkiye’de tarımsal yayımcılığın duayen ismi, Tarım ve Gıda Etiği Derneği Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ Hocamıza saygılarımızı sunuyoruz. Sayın Hocamız katılımları ile Genel Kurulumuza büyük güç verdiler” diye konuştu.


5 Ocak 2017. 22:44
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x