Clariant’ın bitki koruma çözümleri


 

Clariant’ın bitki koruma çözümleri Türkiye’de tarımsal üretimin artırılmasına katkıda bulunuyor

 

  • SynergenTM ürün yelpazesi, Türkiye’de mahsul verimini artıran sürdürülebilir çözümler sunarakbitki koruma alanında kaliteyiartırıyor.

 

  • Clariant’ın bölgesel koşullarla uyumlutarımsal çözümleri SynergenTM ME ve SynergenTMOS, bitki koruma pazarına yeni bir kalite düzeyi ve performans artışı sağlamak amacıyla Türkiye’den temin edilebiliyor.

 

İstanbul, 16Ocak 2017–Özel kimyasallarda dünya lideri Clariant, daha akıllı ve sürdürülebilirbitkikoruma çözümleriyle,ortaya çıkan zararları önleyerek Türkiye’nin tarımsal üretiminde performans artışına yardımcı oluyor.

 

Artan dünya nüfusu, tarımsal ürünlere yönelik talebi artırıyor. Gıda tedarik edilmesini güvence altına almak amacıyla, tarımsal ürünlerle ilgili üretimi artırıcı çözümlere duyulan ihtiyaç daha da fazla etkisini hissettiriyor. Dünyanın tarımdaki hasat kaybı, kuraklıkveya zararlı böcekler gibi bazı etkenlerden dolayı geçtiğimiz birkaç yılda artış gösterdi. Türkiye’nin tarımsal hasat kaybı da diğer ülkelerdeki duruma benzer nitelikte. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’nin toplam hasat kaybı 2.2 milyar TL’ye yaklaşıyor. Mantarlar, bakteriler ve yabani otlar gibi mahsullere zarar verenfaktörlerin neden olduğu hasat kaybını önlemede bitki koruma çözümleri önemli bir rol oynuyor.

 

Türkiye’nin tarımsal endüstri ihtiyacını karşılayacak çözümler

DİĞER HABERLER
Banvit 65 yaş üzeri vatandaşlar için 40 ton beyaz et yardımı yapacak

Gebze’de ICS Teknik Yetkinlik Merkezi’yle Clariant, müşterileri içinbir AR-GE laboratuvarı gibi hizmet veriyor. Bu merkez, tarımsal endüstride çiftçilere yönelik uzman çözümlerinin merkezi olarak faaliyet gösteriyor.Clariant Bitki Koruma Çözümleri birimi, Türkiye’de tarım sektöründeki müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak en son yenilikleri formülasyonlara dönüştürüyor.

Synergen™ürün grubuyla Clariant,müşterilerinin faaliyet gösterdiği tarım sektörünebir dizi adjuvansunuyor. Bu adjuvanlar herbisit ve pestisitlerin biyolojik etkilerini artırıyor ve çiftçilerin pestisitlerin potansiyel tüm avantajlarından yararlanmalarına izin veriyor.Bunun sonucunda da çiftçiler maliyet tasarrufu ve çevreyle uyumlu mahsul elde edebiliyor.Bu katkı maddeleriörneğin; rüzgarnedeniyle etrafa saçılan damlacıkların miktarını azaltarak, bitkilerin tamamen sulanmasını ve etken maddelerin yaprağa daha kolay nüfuz etmesini sağlayarak etkiyi artırıyor.

 

Synergen™ OSveSynergen™ME Türkiye’de debölgesel koşullara uygun olarak kullanılabiliyor. Geliştirilen yenilikçi çözümler Orta Doğu ve Afrika’ya da ihraç ediliyor. Bitki koruyucuların uygulanmasında, Synergen™ OSveSynergen™ MEserileri, etkinlik ve tarımsal randımanda benzer şekilde önemli ölçüde daha fazla verim artışı sağlıyor.

 

Synergen™ OS, bitkisel yağlara dayalı doğal iki maddeden oluşuyor ve sadece koruyucu ajanların bitki yüzeyine nüfuz etmesini kolaylaştırmakla kalmıyor aynı zamanda, püskürme emülsiyonunun eşit dağılımını da sağlıyor. Ayrıca, Clariant, biyolojik esaslı içerik maddeleri olan MSO(Metilatlı/DenatüreTohum Yağı) ve PGE (PoliGliserol Ester)’ide birleştirmeyi başararakSynergen™ OSadjuvanını geliştirdi. Ayrıca, sürdürülebilirlik mükemmeliyeti ve ürün performansının tanınmasında Clariant EcoTain etiketini taşıyor.

DİĞER HABERLER
Zemzem suyunun inanılmaz özellikleri

 

Synergen™ OS’ye benzer şekilde Clariant, ürün yelpazesinin en son ilavesi olarak Synergen™ ME’yi tasarladı. Synergen™ ME, tek bir üründe zararlı ot öldürücülerin etkisini artıracak metilatlı/denatüre tohum yağı, amonyum sülfat ve spesifik yüzey aktif maddeler içeriyor.

 


18 Ocak 2017. 15:17
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x