Çöpten elde ettikleri gelirle hastaları sevindiriyorlar


 

Siirt’te bir grup üniversite öğrencisi, topladıkları çöpleri geri dönüşüme kazandırarak elde ettikleri gelirle aldıkları karanfilleri, moral vermesi amacıyla hastalara dağıtıyor.
Siirt’te bir grup üniversite öğrencisi topladıkları çöpleri geri dönüşüme kazandırarak elde ettikleri gelirle hastalara karanfil veriyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İsmail Fakirullah Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, yurt binalarında ve üniversite yerleşkesinde atık cam, kağıt, şişe, naylon, plastik ve teneke topluyor.

Topladıkları atık çöpleri daha sonra geri dönüşüm firmalarına satan öğrenciler elde ettikleri gelirle aldıkları karanfilleri, kentteki hastanelerde tedavi gören hastalara yaptıkları moral ziyaretinde dağıtıyor.

Öğrencileri bir araya getiren yurt personeli Sait Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin genel amacının öğrencilerin sosyal faaliyet kapsamında kişisel gelişimlerini sağlamak ve bir nebze de olsa yardıma muhtaç köy okullarındaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak, gönül birlikteliğini yakalamak olduğunu söyledi.

Proje kapsamında geri dönüşümden elde ettikleri gelirle ilk etapta hastanelerde yatan hastalara karanfil aldıklarını ve onları sevindirmeye çalıştıklarını aktaran Can, kardeş okul olarak belirledikleri Şirvan ilçesine bağlı Damlı Köyü İlkokulunun da bütün eksikliklerini gidereceklerini belirtti.

Öğrencilerden Ferhat Gökalp ise projenin ilk ayağında, devlete bağlı kurumlarda atıkları geri dönüşüm olarak topladıklarını belirterek, “Hasta ve çocukları sevindirmek için geri dönüşüm atıklarını topluyoruz. Topladığımız geri dönüşüm atıkları belli bir miktara geldiği zaman göndereceğiz.” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Genel Kurulu Yapıldı

Öğrencilerden Mehmet Reşit Güven ise atık çöpleri toplayarak çevre temizliğine de katkıda bulunduklarını dile getirerek, “Atıkların geri dönüşümünü yaparak hastaları sevindiriyoruz. Köy okuluna da yardım edeceğiz. Biz çöpü karanfile dönüştürmek istiyoruz. İnşallah güzel şeyler yaparız, kendimize inanıyoruz.”dedi.


2 Şubat 2017. 10:00
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x