Su Ürünleri Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor


Giresun İli sınırları içerisinde bulunan deniz, liman, barınak, perakende balık satış yerleri, karaya çıkış noktaları ve karayolu nakil bölgelerinde su ürünleri denetimlerine aralıksız devam edilmektedir. Konuyla ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr.Muhammet Angın şu açıklamayı yapmıştır:

İlMüdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ile koordineli olarak 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren 39 adet denetim gerçekleştirilmiş olup,kurallara uygun hareket etmedikleri tespit edilen 3 kişiye  idari para cezası yaptırımı uygulanmıştır.

Ayrıca ‘Sürdürülebilir Balıkçılık İlkeleri’ konusunda su ürünleri sektöründe farkındalığı artırmak amacıyla eğitim-yayım çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzün, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile birlikte hazırlamış olduğu poster,sticker ve lifletler; balıkçı tekneleri, balıkçı barınakları, kooperatifler, işleme tesisleri ve balık hallerinde görsel eğitim materyali olarak değerlendirilmektedir.

 

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

 

 

 


DİĞER HABERLER
Kariyer günlerinde H.Gökhan ÖZDEMİR
10 Şubat 2017. 11:59
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x