Eğirdir ‘sakinliğiyle’ turistleri çekecek


Türkiye’nin en büyük dördüncü gölünden adını alan ve eşsiz doğa manzarası, plajları, adaları ve kamp alanlarıyla ilgi çeken Eğirdir, kazandığı “sakin şehir” unvanıyla turist sayısını artırmayı hedefliyor.

ISPARTA(AA) – Isparta’nın Eğirdir ilçesi, bir süre önce kazandığı “sakin şehir” unvanıyla turist sayısını artırmayı hedefliyor.

Isparta’nın 12 ilçesinden biri olan ve ilk yerleşim tarihi milattan önce 4. yüzyıla kadar dayanan Eğirdir, tarih boyunca birçok devlet ve beyliğin merkezi oldu. Birçok tarihi eserin bulunduğu Eğirdir, aynı zamanda doğal güzellikleri ile de dikkati çekiyor.

Eğirdir’i Göller Bölgesi içerisinde ayrıcalıklı konuma taşıyan, kuşkusuz ismini aldığı Eğirdir Gölü. Türkiye’nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir, halk arasında “Yedi renkli göl” olarak da adlandırılıyor. Bu adlandırma gölün gün içerisinde rüzgar ve ışık nedeniyle suyunun mavi ve yeşilin farklı tonlarına bürünmesinden kaynaklanıyor.

Manzaraya eşsiz bir güzellik katan diğer bir nokta ise gölün içine doğru uzanan Can ve Yeşil adalar. Milattan önce 4. yüzyılın başında Lidya Kralı Krezus tarafından yaptırılan Eğirdir Kalesi ve yangın geçirdikten sonra 200 yıl önce tekrar yapılan bir kilisenin de olduğu adalar, balık restoranları ve kamp alanlarıyla ziyaretçi çekiyor.

DİĞER HABERLER
Ali Eroğlu: Yeni Veteriner Fakülteleri açılmasına ihtiyaç yok.

Yazın yüzülen gölün kışın üzerinde yürüyorlar

Yüzmeye elverişli olan ve çevresinde çok sayıda plajın bulunduğu, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyen binlerce kişinin gözde adreslerinden gölün sığ kısımları, kış en soğuk günlerinde donuyor. Buzlarla kaplı göl yüzeyi, ziyaretçilerine farklı bir güzellik sunuyor.

Akpınar köyündeki seyir terası ise gece ve gündüz ayrı bir güzelliğe sahip ilçeyi yukarıdan görmek isteyenlerin, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin ziyaret edebileceği en uygun mekanlardan… Tüm bu güzellikleriyle yılda yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret ettiği Eğirdir, yapılan başvurunun kabul edilmesiyle Türkiye’nin 12. sakin şehri olmayı başardı.

“Akdeniz Bölgesi’nin incisi”

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eğirdir’in doğal güzellikleri ve tarihi eserleriyle Akdeniz Bölgesi’nin incisi konumunda olduğunu söyledi. İlçeyi bu kadar cazip hale getiren faktörün, ismini aldığı Eğirdir Gölü olduğunu anlatan Şengöl, gölde bulunan kamp alanları, restoranlar ve piknik yerlerinin ziyaretçilere güzel vakit geçirme imkanı sunduğunu kaydetti.

Amaçlarının Eğirdir’in yaşam kalitesini artırmak olduğunu ifade eden Şengöl, bu kapsamda altyapı ve çevresel sorunları hızlı bir şekilde çözdüklerini vurguladı.

 


19 Şubat 2017. 16:10
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x