Polonez, Türkiye’nin Lezzet Haritasını Çıkardı


Polonez;Türkiye genelinde sahip olduğu 10 binden fazla satış noktasından aldığı bilgiye göre, hangi bölgede hangi geleneksel tatların daha çok tercih edildiğini açıkladı. Türkiye’nin lezzet haritasına göre, sucuk tüketimi tüm şarküteri et ürünleri arasında açık ara lider. Türkiye’nin doğusu geleneksel tatlardadaha tutucu davranırken, batı bölgeleri yeni tatlar ve farklılıklar arayışında.

 

Geleneksel tatlarımızdan sucuk, pastırma ve kavurma kadar; salam, sosis ve jambon gibi yeni lezzetler de sofralarımızın vazgeçilmezi haline geldi. Bu tatlar, kahvaltı sofralarından mangal keyfine, akşam yemeği menülerinden öğle arası kaçamaklarına varıncaya kadar çok farklı zaman dilimlerinde yemek yeme zevkini bir şölene dönüştürüyor.

 

Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy,”1986 yılından beri şarküteri et ürünleri alanında Türkiye genelinde 10 binden fazla satış noktasında tüketicilerinin istek ve ihtiyaçlarını yakından takip edebilen bir markayız. Pazardaki deneyimizle tüketicilerimizindamak tadını ve lezzet tercihlerini çok iyi ölçümleyebiliyoruz. Bazı bölgelerimizde yeni tat arayışları sürekli artarken, bazı bölgelerimiz farklı tatlara karşı tutucu davranabiliyor. Bizim hedefimiz isegeleneksel lezzetlerimizi günümüz insanının yaşam ve ihtiyaçlarına uygun hale getirmek. Önemli olan sağlıklı ve kaliteli beslenme adına dikkatli bir üretici olarak, ürün gamımızdaki fonksiyonel ve inovatif gıdaların çeşitliliğini daha da artırmak” dedi.

DİĞER HABERLER
Hava koşulları ve mikotoksin riski

İşte Türkiye’nin lezzet haritası:

 

Türkiye’nin batısı farklı tatlara daha açık

Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgeleri yeniliklere çok açık. Bu bölgede yaşayan tüketiciler sucuk, kavurma ve pastırma gibi geleneksel tatların yanı sıra farklı lezzetleri de denemeyi tercih ediyor. Bu yönde gelen taleplerin çoğu salam, sosis, jambon ve füme et üzerine.

 

İç Anadolu Bölgesi’nde sucuk ilk sırada

İç Anadolu Bölgesi’nde sucuk geleneksel lezzetler arasında ilk sırada yer alıyor. Özellikle Kayseri ve Afyon sucuk tüketiminde önemli rol oynuyor. Bölgede sucuk tercihi ilk sırada yer alırken sucuğu sırasıyla pastırma ve kavurma takip ediyor.

 

 

 

 

 

Doğu Anadolu Bölgesi acı seviyor

Acı yemekler ve baharatlar özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayanlar için bir tutku adeta. “Yediğim yemekte acı olmadan asla yapamam” diyenler için ise acı baharatlar sofraların vazgeçilmezi. Bu yörede yaşayanların şarküteri et ürünü seçimleri de acıdan yana. Acı sucuk talebinin en çok olduğu bölge Doğu Anadolu Bölgesi.


23 Şubat 2017. 11:44
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x