Toroslar’da Çiftçilere Gece Eğitimi


 Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği kurduğu ekipler aracılığıyla gece gündüz Toroslar’da dolaşarak uygun olan her köyde çiftçilere tarımsal eğitim veriyor. Bölge Birliği’nin açıklamalarına göre eğitim toplantılarında vatandaşa; Bakanlar Kurulu Kararınca 2004 yılından bu yana her yıl belirlenen ve 2011 yılında kapsamı genişletilerek faiz oranları düşürülen, sıfır faizden başlayan ve yıllık en fazla   % 5 olan indirimli kredilerin kapsamı ve kullanım kolaylıklarını, 5363 Sayılı Devlet Destekli Tarım Sigortaları Kanunu ile kurulan TARSİM’in 2011 yılında getirdiği yenilikler ve tarım sigortalarının ve çiftçi kaza sigortasının önemi, iyi tarım uygulamaları (ITU) ve sertifikasyon eğitimi bilgileri, toprak analizi, gübreleme teknikleri, hayvancılık, meyvecilik bilgileri ve çiftçinin ürününün en uygun şartlarda pazarda yer bulması için gerekli temel şartları ve kooperatifçilik eğitiminin verildiği toplantılar, söyleşiler ile Torosların cefakar insanına hizmet götürmektedir.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği müdürü Osman Nuri Okumuş: “2010 yılında bölgemiz hinterlandında bulunan Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye illerinde 183 toplantı yaparak 20.000’nin üzerinde çiftçimize ulaştık. Bu toplantılarda devletin imkanının çiftçinin ayağına kadar giderek anlatılması çok olumlu karşılandı. Çiftçilerimizden aldığımız bu pozitif enerji bizleri adeta kamçıladı. 2011 yılında yaptığımız eğitim programı kapsamında dört ilde en az 50.000 vatandaşımıza ulaşmak istiyoruz. Bu sebeple çiftçinin dinlenme zamanına denk getirmek maksadıyla, hafta sonları ve geceleri yaptığımız programlar ile çalışma ekibim özveri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalarımız yıl boyunca sürecektir.” Dedi.

DİĞER HABERLER
Gökçeada ve Bozcaada Talana Hazırlanıyor

Okumuş “Köy toplantılarının en önemli ayağını muhtarlar oluşturmaktadır. Bu bilinçle dört ilimizde görev yapan muhtarlarımızın tamamına bayramlarda tebrik kartı, yılbaşında ise tebrik kartı ile beraber ajanda göndererek kurumumuzun faaliyetlerini anlatmaktayız. Bu toplantılarda muhtarlarımızı her zaman yanımızda görmekteyiz. Saha çalışmalarında arkadaşlarımız her kahveye indirimli krediler, sigorta, iyi tarım uygulamaları, toprak analizi konulu afişleri asmakta, kahvecilere ajanda ve takvim hediye etmekte, çiftçilerimize şapka, kalem, takvim, trafik yeleği gibi promosyonlar dağıtmaktadır. Ayrıca saha çalışmaları yapılırken güzergah üzerinde tarlada, bahçede, ahılda faaliyetlerini sürdüren üreticilerimiz ziyaret edilerek bilgi alışverişinde bulunulmaktadır.” Dedi.


9 Şubat 2011. 10:00
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x