8 bin 500 liraya alıcı buldu


 

 

 

Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Derneği taraf��ndan düzenlen müzayedede, “Lavender Brahma” cinsi horoz ve tavuk, 8 bin 500 liraya alıcı buldu.

 

 

 

 

Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Derneği tarafından düzenlen müzayedede, “Lavender Brahma” cinsi horoz ve tavuk, 8 bin 500 liradan satıldı.

 

 

Harikalar Diyarı’nda gerçekleştirilen müzayedede, onlarca farklı cins süs horozu ve tavuğu hayvanseverlerin beğenisine sunuldu.

 

 

 

Açık artırmaya çıkarılan Lavender Brahma cinsi horoz ve tavuğa, 8 bin 500 lira verildi.

 

 

Türkiye’de ilk kez sergilenen, Vietnam ve Endenozya orijinli, “ejderha ayaklı tavuk” olarak nitelendirilen “Dong Tao” cinsi horoz ve tavuk da katılımcılardan büyük ilgi gördü.

 

 

 

Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Derneği Başkanı Emin Gökgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılda iki kez yaptıkları müzayedede 30 tür horoz ve tavuğun yer aldığını belirtti.

 

 

 

Süs tavukçuluğunun gün geçtikçe yoğun ilgi gören hobilerden olduğunu ifade eden Gökgöz, müzayedeyi geniş kitleleri süs tavukçuluğuyla buluşturmak için düzenlediklerini anlattı.

 

 

 

Gökgöz, müzayedede yer alan süs tavuklarının nadir olmasının, ötüş ve tüylerinin güzelliğinin fiyatlarını arttırdığını vurguladı.

DİĞER HABERLER
Türk Veteriner Hekimliği Kurultayı

 

 

 

Süs tavukçuluğunun “bağımlılık yaratan hobilerden olduğunu” dile getiren Gökgöz, dernekçe, bu hobiye ilgi duyanlara her türlü desteği verebileceklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

 


7 Mart 2017. 09:25
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x