MŞÜ, Ziraat ve Veteriner Fakültesi için düğmeye bastı


Muş Alparslan Üniversitesinde Veteriner ve Ziraat Fakültesinin kurulması için senato toplantısında alınan karar, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığına gönderildi
Muş Alparslan Üniversitesi senatosu 1 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında, Üniversitemizin kurulduğu günden bu yana 20 yıllık gelişim planında yer verilmeyen Ziraat ve Veteriner Fakültelerinin açılmasına dair oy birliği ile karar alarak teklifi YÖK Başkanlığına göndermek üzere gerekli çalışmaları başlattı.

Muş Alparslan Üniversitesi, kendisine verilen kaynakları en etkin ve verimli şekilde kullanarak; kurumsallaşma kültürünü yükseltme, açıklık, şeffaflık, yenilikçilik, bilim, sanat ve estetiğin sınırlarını genişletmeye devam edecektir.

Yeni kurulan üniversiteler arasında üst sıralarda olmamız memnuniyet verici olmakla birlikte Üniversitemizi daha üst sıralara çıkartacak planlamalar çerçevesinde ülke gerçeklerini de göz önünde bulundurarak yapılan çalışmalarla Ülkemizin 3. büyük ovasına sahip Muş ilimiz için son derece hayati öneme sahip olan Ziraat Fakültesi ile küçükbaş hayvancılık üretiminde ülke ekonomisine % 5 gibi önemli bir katkı sunan ilimizde Veteriner Fakültesi açılması kararı YÖKe gönderildi.

2018-2022 stratejik planımızda da ele aldığımız üniversitemizde yeni fakültelerin açılması, Ziraat ve Veteriner Fakülteleri kurulması çalışmalarımızda, ilimiz, bölgemiz, ülkemizin öncelikleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuş, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de dikkate alınarak karar verilmiştir. Senatomuzda alınan bu karar ile üniversitemiz bir kez daha Muşun tarihi, coğrafyası ve ekonomisiyle cazibe merkezine dönüştürülmesi için öncü rolünü göstermiştir. Kararın alınmasında Muş gerçeği ve sosyo-ekonomik durum değerlendirilerek ilimizde veterinerlik ve ziraat fakültelerinin açılması ile tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yeniden canlılık kazanacağı ve ekonomik artılar sağlayacağı düşünülmüştür.

DİĞER HABERLER
Menemenli Üreticinin Alternatifi Ayçiçeği

Talep ettiğimiz fakültelerin kurulabilmesi için arazi ve yer tahsisi konusunda da ilgili kurum ve kuruluşlar ile yazışmalar yürütülmekte olup gerek Muş yerelinde gerekse Ülke genelinde ilgili tüm taraflardan gerekli desteği sunmaları beklenmektedir.

Muş Manşet Gazetesi

 


9 Mart 2017. 17:00
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x