Fındıkta Külleme Hastalığı Eğitimi Verildi


Tarım Danışmanlarına Fındıkta Külleme Hastalığı ve Mücadele Yöntemleri

Eğitimi Verildi

 

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda Giresun iligenelinde Ziraat Odaları ve Üretici Örgütlerinde çalışmakta olan Tarım Danışmanlarına yönelik “ Fındıkta Külleme Hastalığı ve Mücadele Yöntemleri”  konulu eğitim toplantısı düzenlenmiştir. Eğitime katılan Tarım Danışmanlarına katılım belgesi verilmiştir.

Toplantıda hastalığın mücadelesinde kültürel önlemlerin yanında ilaçlı mücadelenin de mutlaka yapılması gerektiği üzerinde durulmuştur. Birinci ilaçlamanın hastalığın 1 yıl önce görüldüğü bahçelerde mutlaka çotanak bağlama döneminde tavsiye edilen uygun bitki koruma ürünleri ile koruyucu ilaçlama yapılmalıdır. Hastalık belirtileri görülmeye devam ettiğinde tavsiye edilen tedavi edici BKÜ ile ikinci ve diğer ilaçlamalar yapılmalıdır. İlaçlama yapılırken ilacın dozuna, karıştırılmasına ve ilaçlamada kullanılacak aletin kalibrasyonuna dikkat edilmesi gerektiği üzerinde durulmuştur.

İlimizde külleme hastalığı ile ilgili İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz teknik personellerine, bitki koruma ürünleri ve alet-makine bayilerine, tarım danışmanlarına ve köy muhtarlarına yönelik eğitim toplantıları tamamlanmıştır.

Mücadele başlangıcı fındığın fenolojik dönemine göre İl Müdürlüğümüzce belirlenerek tüm çiftçilerimize duyurulacaktır.

 

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü   

 


DİĞER HABERLER
İzmir VHO basın açıklaması
15 Mart 2017. 09:54
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x