Türkiye, ekonomik ve diplomatik kuşatmalarla karşı karşıya


 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: Türkiye, ekonomik ve diplomatik kuşatmalarla karşı karşıya

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Türkiye’nin, terör kuşatması, ekonomik ve diplomatik kuşatmalarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Cumhurbaşkanı’mız tek adam olacakmış da bilmem ne olacakmış, hadi oradan. Cumhurbaşkanı’mız dik adamdır, dik. Gazel okumayın, anayasa değişikliğini okuyun.” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’a Artvin’e yaptığı ziyarette eşlik eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Türkiye’nin, terör kuşatması, ekonomik ve diplomatik kuşatmalarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Çelik, “Biz sizin Hollanda Krallığına, ne yaparsanız yapın, Almanya’nın eyaletine karışmıyoruz. Siz Türkiye’nin işlerine niye karışıyorsunuz? Bunun sebebi ne biliyor musunuz, ‘Türkiye söz söyleyen ülke olmasın, söz dinleyen ülke olsun.’ diyorlar ama bunda muvaffak olamayacaklar, sözümüzü dinleyecekler.” ifadelerini kullandı.

Birçok iftiralar olduğunu belirten, vatandaşlardan bunlara kanmamalarını isteyen Çelik, “Neler söylüyorlar neler… Cumhurbaşkanı’mız tek adam olacakmış da bilmem ne olacakmış, hadi ordan. Cumhurbaşkanı’mız dik adamdır, dik. Gazel okumayın, anayasa değişikliğini okuyun.” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Gölün büyük kısmı buz tuttu.

Çelik, özellikle kırsal kalkınma alanında Artvin’le ilgili yapılması gereken ne varsa yapacaklarını belirtti.

“Bizi ekonomik krize sokmaya çalışıyorlar”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yaşanan yüzyılda tüm insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğunu, birtakım entrikalar, oyunlar oynanılan süreçte, Türkiye’yi geleceğe taşımak için yeni sistem arayışına girdiklerini dile getirdi.

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan’ın Türkiye için milat olduğuna işaret eden Topbaş, Türkiye’nin, dünyanın değişik yerlerinden kıskaca alındığına dikkat çekti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin yakın zamanda yaşandığını hatırlatan Topbaş, şöyle konuştu:

“Şimdi bizi ekonomik krize sokmaya çalışıyorlar. İşte Almanya ve Hollanda. Amsterdam Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeşti. Meclisimiz bugün karar aldı, kardeşliğimizi iptal ettik. Biz beraber yürüyeceğimiz insanların adam gibi adam olmalarını isteriz. Omurgalı olmalarını isteriz. İstanbul’da birçok farklı inanç ve etnik yapıdan insan var. Biz de her birine eşit mesafede hizmet verirken, bir belediye başkanı orada bu uygulamayı yapamaz, hele Avrupa’da asla yapamaz.”

Yapılanların demokrasiyle bağdaşmadığını ifade eden Topbaş, “Halka en yakın birim olarak Avrupa Birliği’nin nereye gittiğiyle ilgili endişe etmekteyiz. Bu bakımdan 16 Nisan, Türkiye için bir milat. Yarınların daha güzel şekillenmesi, daha çok hizmet gelmesi, sizlerin yarınlarının inşası için sandıkta ‘evet’ dememiz lazım. Önünüze gelecek sandık, size tarih yazdıracak sandıktır. Evlatlarınızın yarın bu ülkede yaşamaktan gurur duyacakları bir Türkiye’nin önünü açacak bir sandık gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
TVHB Merkez Konseyi görev dağılımı yapıldı

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ise Artvin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı asla yalnız bırakmadığını belirtti.

Gül’ün, “16 Nisan’da güçlü Türkiye, demokrasi, hukuk, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için Artvin’den güçlü şekilde evet demeye hazır mıyız?” sorusu üzerine alandan “evet” sesleri yükseldi.

Muhabir: Sinan Uslu


15 Mart 2017. 19:35
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x