Erpiliç,ünlü hindiciyi satın aldı


 

 

Erpiliç, Bolca ile hindi pazarına iddialı girdi

 

Bolca Hindi’yi 55 milyon liraya satın alan Erpiliç, 45 milyon liralık yatırım planlıyor. Şirket kişi başı yılda 1 kilodan az olan hindi eti tüketimini artırmayı hedefliyor.

 

 

Erpiliç 55 milyon TL’lik yatırımla hindi eti pazarında boy gösteren ‘Bolca Hindi’yi satın aldı.

 

 

Yaklaşık 55 milyon TL yatırımla Bolca Hindi’yi satın alan Erpiliç, iki yıllık süreçte 45 milyon TL’lik yeni yatırımla hindi eti pazarını yüzde 100 büyütmeyi hedefliyor.

 

 

Bolu’da kurulu entegre tesisinde yılda ortalama 1 milyon hindi kesimi yapan Bolca Hindi, bundan böyle Erpiliç çatısı altında tüketiciye ulaşacak.

 

 

Erpiliç Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Öztürk “Türkiye‘de yıllık kişi başı hindi eti tüketimi ortalama 0.7 kilo, dünyadaki tüketim oranlarına bakıldığında bu oran oldukça düşük. Türk tüketicisi bugüne kadar hindi etine zor ulaşıyordu. Büyük şehirlerde nispeten daha kolay ulaşılabilirken, Anadolu’da çoğu ilde ne yazık ki ulaşılamaz ve tüketilemez durumda. Üretim ve pazarda yaygınlık anlamında ciddi yatırımlarımız olacak. Hedefimiz 3 yılda üretimi yüzde 100 artırarak yıllık 20 bin tona çıkarmak” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
Kümes Hayvancılığı Üretimi, Kasım

 

 

Yerli markaların güç birliğine gitmesinin önemine vurgu yapan Öztürk, 2 yıllık süreçte öncelikle damızlık üretimi, kesimhane modernizasyonu ve kapasite artışı için 45 milyon TL’lik yeni yatırım hedeflediklerini belirtti.

 


16 Mart 2017. 16:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x