S.Arabistan Kralı’nın Güney Asya gezisi


 

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz’in Güney Asya gezisi devam ediyor. Çin’i ziyaret eden Kral Selman bu ülkeyle 65 milyar dolar değerinde 14 anlaşmaya imza attı.

 

Zafer Karadağ

 

 

Resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Çin’de Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelen Suudi Arabistan Kralı Selman, Çin lideri tarafından başkent Pekin’deki Tiananmen Meydanı’nda bulunan Büyük Halk Salonu’nda resmi törenle karşılandı. Törenin ardından yapılan heyetler arası görüşmede, terörle mücadele, “Suudi Arabistan 2030 Vizyonu” ve tarihi İpek Yolu’nu tekrar canlandırmayı hedefleyen Çin’in “Bir Kuşak, Bir Yol” projesi gibi konular ele alınırken, taraflar, ikili ilişkiler ve ortak çıkar alanlarına ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

 

Görüşmelerin ardından düzenlenen törende, Pekin ve Riyad yönetimleri arasında enerji, uzay, bilim-teknoloji, güvenlik ve kültür alanlarında toplam 65 milyar dolar değerindeki 35 projeyi kapsayan 14 anlaşmaya imza atıldı. Törenden sonra temasların içeriğine ilişkin açıklama yapan Çin Dışişleri Bakan yardımcısı Cang Ming, “Şi ve Kral Selman’ın eski dost olduğunu” dile getirdi. İki ülke arasındaki somut işbirliğinin önemli sonuçlar verdiği ve büyük bir potansiyeli olduğunun altını çizen Cang, ziyaret çerçevesinde yapılan anlaşmaların içeriğine ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

DİĞER HABERLER
Türkiye’nin En Büyük Sanayi Kuruluşlarında Kanatlı Sektörünün Lideri BANVİT

 

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin’e yaptığı ziyaretinde Suudi Kral’a, 25 prens ve 10 bakanın da aralarında bulunduğu bin 500 kişilik heyet eşlik ediyor. Kral Selman bir aylık Asya-Pasifik turu kapsamında Çin’den önce Endonezya, Malezya ve Japonya’yı ziyaret etmişti. Çin temaslarını 18 Mart’ta tamamlayacak Selman daha sonra Maldivler’e gidecek.


18 Mart 2017. 15:04
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x