Bolu FOTEG İSTANBUL 2017’de Fark Yarattı


FOTEG 2017 İSTANBUL, 13.Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarına 500 üreticimiz ile katılım sağladık. 16-19 Mart 2017 tarihler arasında açık olan fuarda İl Müdürlüğü olarak kurumumuza tahsis edilen stant ile gerek ziyaretçilerin gerekse katılımcı firmaların Bakanlık faaliyetlerimizi, İl Müdürlüğümüzün çalışmalarını ve ilimizde ki üretim deseni ve üretilen ürünleri gösterme ve tanıtma şansı bulduk.

Fuar açılışını, İl Müdürümüz İsmail TAŞ, BESD-BİR Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Sait KOCA, Gıda Mühendisleri Odası Eski Başkanı ve Onur Kurulu Üyesi Petek ATAMAN, Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri İlknur MENLİK, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Fahri YEMİŞÇİOĞLU, TMMOB, Gıda Mühendisleri Odası Bolu İl temsilcisi Cem KÖSEMECİ, HKF Fuar Genel Müdürü Bekir ÇAKICI gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında İsmail TAŞ;

“Her 2 yılda bir, mart ayında gerçekleştirilen FOTEG İSTANBUL Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarın da sizlerle birlikte olmanın verdiği mutluluğu dile getirerek sözlerime başlamak isterim.

Gün geçmiyor ki yeniliklere yenilik eklenmesin. İlerleyen zamana paralel olarak değişim de devam ediyor. Bu çerçevede gelişen gıda, tarım ve hayvancılık sektörü, sektörün yan kollarını takibi açısından fuarlar ayrı bir önem arz etmektedir. Fuarlar, üreticilerimize gerek iş gücü gerekse maliyetleri minimize etme ve bu gelişimleri yakından takip edebilme adına önemli bir unsur oluşturmaktadır.

DİĞER HABERLER
Müjdeler Olsun...!

 

Sektöre hizmet veren en eski uluslararası ihtisas fuarı FOTEG İSTANBUL, katılımcı ve ziyaretçilerini sektörün en verimli platformunda 4 gün süreyle bir araya getiriyor. Biz de Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren üreticilerimiz, sorumlu yöneticiler, gıda mühendisleri, veteriner hekimler ve ziraat mühendislerimiz ile birlikte bu platformda yerimizi aldık.

Bolu ili bilindiği üzere beyaz et üretiminde ülkemiz için önemli bir konuma sahiptir. Ülke üretiminin yaklaşık %30’unu karşılayan ilimiz kanatlı teknolojisi yönünden de öncü konumdadır. Bir diğer husus İlimiz genelinde 3000’e yakın gıda üretim, satış ve toplu tüketim yeri mevcuttur. Bu işletmeler de her geçen gün kendini geliştirmekte ve yenilemektedir.  Teknoloji geliştikçe hayatlarımızı da gelişimi ile doğru orantılı bir şekilde değiştirmeye devam edecektir. İlimiz üreticileri her alanda kendilerini, üretim metotlarını ve teknolojilerini değiştirmekte, geliştirmektedirler. Ne mutlu ki bugün burada yeni teknolojileri yerinde inceleme arzusunda olan üreticilerimiz ile birlikte yer alıyoruz. HKF fuarcılığa bizlere ve üreticilerimize göstermiş olduğu yakınlıktan dolayı herkesin huzurunda teşekkür etmek isterim.

 

HKF Fuarcılık ile Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında ki paydaşlığın ve dostluğun uzun yıllar sürmesini ve FOTEG İSTANBUL’un Ülkemiz üretici ve tüketicileri için hayırlara vesile olmasını diler saygı ve şükranlarımı sunarım” dedi.

DİĞER HABERLER
Erdemli alev alev

Açılışın ardından İl Müdürlüğümüz ve Bolu Gıda Mühendisleri Odası İl temsilciliği katkıları ile gerçekleşen vePetek ATAMAN’ınmoderatörlüğünde ki Gıda Güvenliği ve Gıda İşleme Teknolojileri Konulu Panelde, İlknur MENLİK; Ar-Ge ve İnovasyona Tarım ve Gıda Ekseninden Bakış, Sait KOCA; Beyaz Et Sektöründeki Teknolojik Gelişmeler ve Önemi, Fahri YEMİŞÇİOĞLU; AR-GE Yaklaşımı ve Yeni Teknolojiler Açısından Üniversite Gıda Sektörü İşbirliği, Cem KÖSEMECİ; Hububat Teknolojisinde Yeni Eğilimler konularında bilgiler sundular.

İlimizin tanıtımında büyük katkısı olan fuar yaklaşık 10000 binin üzerinde ziyaretçi tarafından gezildi.


22 Mart 2017. 17:56
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x