Semt pazarı dualarla açılıyor….


Diğer belediyelere de örnek oluyor…….

Halim UTLU

Her hafta salı günleri kurulan semt pazarının açılışı, eski AHİ Teşkilatlarında olduğu gibi, bol kazanç getirmesi ve bereketli olması için dualar eşliğinde yapılıyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve belediye personeli, pazarcı esnafıyla birlikte dua ederek, esnafa “hayırlı işler, bol kazançlar” temennisinde bulunuyor.Pazarcı esnafı da, birbirlerine “Hayırlı pazarlar,bereketli kazançlar” dilekleriyle tezgahlarının başına geçiyor…

Gelenek haline geldi

Yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Ankara Kahramankazan Belediyesi, ilçe esnafını bir an olsun yalnız bırakmıyor. Belediye, bu kapsamda, ilçede her hafta Salı günleri kurulan semt pazarının açılışını dualar ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile yapıyor. Pazarcı esnafı ve alışverişe gelen vatandaşlar da, pazarın açılış duasına katılıyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve belediye personeli de her Salı pazarcı esnafıyla birlikte dua ederek, esnafa “hayırlı işler, bol kazançlar” temennisinde bulunuyor. Eski AHİ geleneklerinde olduğu gibi,din görevlileri eşliğinde yapılan duanın ardından, semt pazarı açılarak, vatandaşlar alışveriş etmeye başlıyor.
Esnaf uygulamadan memnun

Başkan seçildiği 2004 yılından bu yana, aralıksız olarak pazar açılış duasını esnafla birlikte yaptıklarını ifade eden, uygulamanın geleneksel hale geldiğine dikkat çeken Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçe esnafının sürekli olarak yanında olduklarının altını çiziyor ve “Pazarcı kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızın, daha rahat koşullarda alışveriş yapmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Pazarımız sürekli olarak temizleniyor ve sağlık başta olmak üzere, tüm koşullar açısından da denetleniyor.

DİĞER HABERLER
İşlek Piliç Tanıtım Filmi

Diğer belediyelere de örnek oluyor

Böylece hem vatandaşlarımız alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapıyor, hem de esnaf kardeşlerimiz daha iyi bir ortamda çalışmış oluyor. Bu açılış duası ile böylesine güzel koşullarda hizmet veren pazarımızın bereketinin artması için rabbimize dua ediyoruz.”değerlendirmesinde bulunuyor…

Bölgede yapılan araştırmada da,bazı belediye başkanlarının,Kahramankazan Belediyesini örnek aldıkları,semt pazarları açılışlarının, eski AHİ Teşkilatlarında olduğu gibi, bol kazanç getirmesi ve bereketli olması dileğiyle, dualar eşliğinde yapıldığı bildiriliyor.


28 Mart 2017. 19:17
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x