Tüm Polislerimizin Gününü Kutlarız


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görevli polisleri tebrik etti.​ ( Kayhan Özer – Anadolu Ajansı )

 

 

Şehit babasının emanetini 17 yıldır gururla taşıyor

 

 

Antalya’da 1996 yılındaki helikopter kazasında şehit olan Başkomiser Mehmet Yener’in kızı Çiğdem Yener, babasının şehit olmasının ardından girdiği emniyet teşkilatında 17 yıldır başarıyla görev yapıyor.
ANTALYA – SÜLEYMAN ELÇİN

Antalya’da 1996 yılında helikopter kazasında şehit olan Başkomiser Mehmet Yener’in kızı Çiğdem Yener, babasının şehit olmasının ardından girdiği emniyet teşkilatında 17 yıldır gururla polis üniformasını taşıyor.

Antalya’da yaşayan Başkomiser Mehmet Yener, 1996 yılında görev için gittiği Kumluca’da helikopterin düşmesi sonucu şehit oldu. O yıllarda lisede öğrenim gören ve hayran olduğu babasının polislik hikayeleriyle büyüyen kızı Çiğdem Yener de şehit babası gibi polis olmaya karar verdi.

Girdiği polislik sınavlarından başarıyla çıkan Yener, 17 yıl önce Antalya’da göreve başladı. Farklı illerde çalıştıktan sonra yine babasının şehit olduğu Antalya’ya dönen Yener, 17 yıldır polis teşkilatında canla başla çalışıyor.

Üniformasıyla, babasının mezarı başında dua etti
Polis teşkilatının 172’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla üzerinde üniformasıyla polis şehitliğine giderek babasının mezarı başında dua eden Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının kendisiyle gurur duyduğuna inandığını söyledi.

Antalya’da 1996 yılında helikopter kazasında şehit olan Başkomiser Mehmet Yener’in kızı Çiğdem Yener, babasının şehit olmasının ardından girdiği emniyet teşkilatında 17 yıldır gururla polis üniformasını taşıyor. ( Süleyman Elçin – Anadolu Ajansı )

Şehit kızı olarak babasıyla gururlandığını belirten Yener, “Babamın şehit olmasının ardından polis olmak istedim. Kendimi bildim bileli polislik mesleğine hayranlıkla bakıyordum. Babama da hayranlığım vardı. Bu teşkilat bana sanki babamın emanetiymiş gibi geliyor. Onun bıraktığı yerden devam etmek zorunda hissettim kendimi. 17 yıldır polis üniformamı gururla taşıyorum.” dedi.

DİĞER HABERLER
Diyabette tavuk eti gerçeği…

“Babam beni görseydi eminim çok mutlu olurdu”

Babasının bıraktığı kutsal polislik görevini tamamlamak istediğini anlatan Yener, “Mesleğimle, üniformamla gurur duyuyorum. Babam beni görseydi eminim çok mutlu olurdu. Kızımın da polis olmasını istiyorum. Onda da bu ışığı görüyorum. ‘Annem polis’ derken bile heyecanla söylüyor. O da polis olabilir. Babamdan bana geçen bu kutsal mesleği umarım kızım da sürdürür.” diye konuştu.

Antalya’da 5 yıldır yunus ekiplerinde görev yaptığını anlatan Yener, “Vatandaşlar beni görünce şaşırıyor. Özellikle genç kızlar benimle fotoğraf çektiriyor ve bana özeniyor. Çok seviyorlar.” dedi.

10 Nisan Polis Günü’nün de kendileri için özel bir anlamı olduğunu ifade eden Yener, meslektaşlarının olduğu gibi kendisinin de toplumun huzuru ve güvenliği için çalıştığını sözlerine ekledi.


10 Nisan 2017. 16:39
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x