Lezzetli ve Sağlıklı Mangal Yapmanın Püf Noktaları



Mangal keyfi, havaların ısınmasıyla birlikte hafta sonlarının vazgeçilmez etkinliğidir. Aileleri, dostları, açık havada, bahçelerde, piknik alanlarında, teraslarda, yazlık evlerde bir araya getiren mangalı yakmak da etleri pişirmek de maharet ister. Peki mangal yakmanın en doğru ve sağlıklı yöntemi nedir?

Uzun ve soğuk geçen kış mevsiminin ardından havalar ısındı ve özlemle beklenen mangal keyfinin vakti geldi. Peki kalabalıkları etrafında birleştiren mangal keyfinin tadına nasıl varılır? Elbette birinci ve en önemli adım; sağlıklı, uygun fiyatlı, lezzetli ve güvendiğiniz bir marka tarafından üretilen eti seçmektir. Tüm bu kriterlere uyan piliç ve hindi eti mangal keyfinin olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır.

Sizin için en uygun eti seçtikten sonra sıra, mangalı doğru şekilde yakmaya ve etinizi en sağlıklı ve lezzetli şekilde pişirmeye gelir. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR), mangal mevsiminin açıldığı şu günlerde; “sağlıklı ve lezzetli” mangal yakmanın püf noktalarını açıkladı…

Et ile kömür arasında yaklaşık 15 cm’lik bir mesafe bırakın. Bu mesafe etin yavaş yavaş pişmesini ve böylelikle daha sağlıklı ve lezzetli olmasını sağlar.
Tavuk etini mangal üzerinde yüksek ateşte uzun süre bırakmayın. Bu işlem zararlı maddelerin açığa çıkmasına neden olabilir. Hatta mangaldan önce etinizi 5 dakika fırında pişirerek etinizin mangalda daha kısa süre kalmasını sağlayabilirsiniz.
Küçük parçalı etler daha çabuk pişer, bu nedenle pişirme süresini azaltmak için küçük parçalı ürünler tercih edebilirsiniz.

DİĞER HABERLER
Burcu Esmersoy 300 Bin Dolara Vejetaryan'lığı Bıraktı

Eti yağlı seçmeyin ve ateşe çok yakın yerleştirmeyin. Çok yağlı et ateşin yağlanmasına ve pişirirken etin zehirlemesine sebep olabilir.

Kömür iyice kor haline geldikten sonra yani kömür közleştikten sonra pişirme işlemine başlamak en sağlıklı yöntemdir.

Yapılan en önemli yanlışlardan biri de etlerin yanmaya yakın pişirilmesidir. Dışı kabuklaşmış, içi pişmemiş etler sağlığa zararlıdır.

Bakteri ürememesi için; çiğ etle pişmiş eti birbirine temas ettirmeden ayrı kaplarda muhafaza edin.

Çiğ et için kullandığınız maşa ile pişmiş eti kullandığınız maşayı bir birinden ayrı tutun ayrıca et ürünleri ile sebzeleri ayrı ekipmanla kesmek en doğru yöntem.
Et pişirirken en önemli nokta, suyunun içinde kalmasıdır. Eti çatalla çevirirseniz, içindeki suyu ateşe akar ve etin tüm lezzeti gider. Bunun için maşa yardımıyla etleri çevirmek gerekir.

Kaynak:Besd-Bir


13 Nisan 2017. 16:35
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x