Kapıkule’de 8 Kilometrelik Kuyruk


Kapıkule Sınır Kapısı’nı kullanarak yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR’lar, 8 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Ramazan Bayramı’na ailelerinden uzak giren ve kuyrukta beklemek zorunda kalan sürücüler duruma isyan etti.
    
İhracat yükü ürünleri Avrupa ülkelerine götürmek için Türkiye’nin çeşitli illerinden yola çıkan TIR sürücüleri, Bulgaristan gümrüğünün yavaş çalışması nedeniyle Kapıkule yolu üzerinde 8 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Kuyrukta bekleyen sürücüler ise hem kendi aralarında bayramlaştı, hem de cep telefonları ile ailelerini arayarak bayramlarını kutladı.

Yüklediği tekstil ürünlerini İstanbul’dan Polonya’ya götüren ve buruk bir bayram yaşadığını belirten sürücü Nurettin Yaktıbey, “Bu sürücünün kaderidir. TIR sürücüsünün bayramı yok. Kuyruk yoktur diye erkenden geldik, ancak saatlerdir Bulgaristan’ın yavaş çalışmasından dolayı bekliyoruz.Yetkililerin bizlerin sesini duymasını istiyoruz. Kuyrukta beklemekten bıktık artık” dedi.

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü yetkilileri, kuyruğun kendilerinden kaynaklanmadığını, peronlardaki ekiplerin hızla çalıştığını söyledi.

Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda ise 5 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.


DİĞER HABERLER
Süper Lig yayın ihalesini kazanan belli oldu
10 Eylül 2010. 08:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x