Erzincan Yemeklerini Ankara’ya Taşıdılar


Erzincan Valiliği ve Belediyesi’nce bir alışveriş merkezinde düzenlenen “Ankara’da Erzincan Kültür Günleri” Başkentte Erzincan rüzgârı estirdi. Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, “Bütün Ankaralıları kentimize davet ediyoruz” diye konuştu.Şenliğe,Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da katıldı.
 
Ankamall Alışveriş Merkezinde açılan stantlarda Erzincan tulum peyniri başta olmak üzere kentin doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı şenliğe, Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. Stantları gezen Başkentliler, Erzincan’a özgü ürünlerden ve yiyeceklerden almayı da ihmal etmedi.

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzincan’ı tanıtmak için ilk kez bir etkinlik düzenlediklerini, bunun için de Ankara’nın en büyük alışveriş merkezlerinden birini seçtiklerini söyledi.

Tanıtım günleri için alışveriş merkezini seçmelerinin nedeninin, daha geniş bir halk kitlesine ulaşabilmek olduğunu ifade eden Demir, “Etkinliklerimize büyük bir ilgi var. Erzincan’da çok güzel şeyler oluyor. Bütün Anadolu’da güzel şeyler oluyor. Herkes bir yarış içerisinde. Sizin ne yaptığınız çok önemli değil, önemli olan insanların bunu nasıl algıladığı. Biz güzel kentimizde neler var, neler yapılıyor bunu göstermek istiyoruz” diye konuştu.
Demir, şunları kaydetti:
“Stantlarımızda Erzincan Üniversitemizi tanıtıyoruz. Üniversitemizde 12 bin öğrencimiz bulunuyor. Türkiye’de nadir bulunan bölümler var. Sivil Havacılık Yüksel Okulu var 4 yıllık. Raylı Sistemler Yüksek Okulu var. Bunlar Türkiye’de tek olan bölümler. Turizmle ilgili çok önemli değerlerimiz var. Erzincan doğa sporlarının en fazla yapıldığı, insanların da bu spora katkı verdiği bir kent. Yamaç paraşütü, rafting bunların başında geliyor. Erzincan doğa sporlarını içselleştirmiş bir il, burada bunları vurgulamaya çalışıyoruz. Tüm Ankaralıları kentimize davet ediyoruz. Erzincan’ın tulum peyniri var, cimin üzümü var. Bunları da burada sergilemeye çalışıyoruz. İnsanlarımızın misafirperverliği, sıcakkanlılığını da burada göstermeye çalışıyoruz.”

DİĞER HABERLER
Lezita’dan Türkiye’de Bir İlk: “Hayat Kurtaran Gurme Lezzetler”

Erzincan’da bakır işlemeciliğinin de çok yaygın olduğunu anlatan Demir, “Kahramanmaraş’ın, Gaziantep’in bakırından farklıdır Erzincan bakırı. Özellikle son yıllarda bakır el işlemeciliği yaygınlaştı kentimizde. Burada bu sanatımızı da sergiliyoruz. Erzincan ilk kez böyle bir tanıtım günü yapıyor Erzincan dışında. Başarılı olursak diğer büyük kentlerde de bu tanıtımı yapmak istiyoruz” dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da, Erzincan ve ilçeleri olarak farklı bir etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, etkinlik kapsamında Erzincan’ın kültürel ve tarihi değerlerini, kültürel zenginliklerini burada Başkentlilerle paylaşma fırsatı bulduklarını kaydetti.

Türkiye’de turizmin önemli yerlere geldiğine dikkati çeken Çakır, “Alternatif turizm olarak ifade edebileceğimiz zenginliklere sahip olan illerden biri de Erzincan. Erzincan merkezi ve ilçeleri hem coğrafi zenginlikleri hem de kültürel ve tarihi zenginlikleriyle birlikte insanların şehir içerisinde, otantik ve mistik havayı, sakin bir yaşamı bulabilecekleri bir şehir. Biz bütün vatandaşlarımızı Erzincan’a bekliyoruz” dedi.


21 Şubat 2011. 09:42
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x