Yunan Gazetesi”Türkler, hayvan alımı için Batı Trakya’ya akın ediyor”


Türk alıcıların, Batı Trakya’da hayvancılıkla uğraşanlardan, kesilmiş et ile küçük ve büyük baş hayvan aldıkları belirtildi.

Atina’da yayımlanan Ethnos gazetesinin, ”Türkler akın akın gelip, Batı Trakya’daki besicilerden hayvan satın alıyorlar” başlığıyla verdiği haberde, son dönemde, kuzu, dana, özellikle de koyun türü hayvanları satın alan Türk alıcıların hayvan talebinde ani artış yaşandığı vurgulandı.

FİYATLARI TÜRKLER YÜKSELTTİ

Gazete, Türk alıcıların, peşin ödeme yaptığı gibi pazarlığa girişmediklerini ve taşıma giderlerini de kendilerinin karşıladığını yazdı.

Haberde, Meriç Bio-hayvancılık ve Bio-tarım Derneği üyesi Konstantinos Dunakis’in, son günlerde Meriç’ten Keşan ve Edirne’ye yaklaşık 2500 baş hayvan satıldığını ve bu zor dönemde piyasanın canlandığının altını çizdiği belirtildi.

Trakya genelinden ise yaklaşık 10 bin kadar kuzu ve dananın satın alındığının tahmin edildiği belirtilen haberde, bu hayvanların canlı olanlarının kilosunun 2,70-2,90, kesilmiş olanlarının kilosunun ise 4-4,5 euroya satıldığı bildirildi.

Gazete, söz konusu toplu satışları, Bulgaristan’da baş gösteren ateşli humma hastalığının da etkilediğini belirtirken, Türk hükümetinin, Türk-Yunan sınırları etrafında hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla gençleri teşvik edici önlemler aldığını da kaydetti.

TÜRKLER PAHALI ALIP AZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR

Haberde, Rodop Hayvancılık Derneği Başkanı ve Yunanistan Hayvancılıkla Uğraşanlar Birliği Sekreteri Margaritis Theologu’nun da, ”Hayvanlarımızın ve etlerimizin kalitesi çok yüksek. Bu da Türk tüccarları bu yıl, ciddi hastalıklardan arındırılmış çok sayıda hayvan satın almaya itti. İlk alışverişler geçen sene ürkek adımlarla oldu ancak bu yıl meslektaş hayvancılar daha iyi organize olmuş bir şekilde geldiler” dediği ve ”Türkler çok iyi fiyat veriyorlar. Yunanlı tüccarlar kesilmiş kuzuların kilosunu 3,5 euroya satın alıyorlar, piyasada ise 10 euroya satıyorlar. Türkler ise kesilmiş hayvanlar için 4,5 euro verip, piyasada da en fazla 5,5 euroya satıyorlar” ifadesini kullandığı belirtildi.

DİĞER HABERLER
Su Ürünleri Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Teologu’nun ayrıca, ”Geçen yıl Türkiye’nin, Bulgaristan, Litvanya ve Letonya’yı tercih ettiği, bu yıl ise ekonomik krizden etkilenmesiyle birlikte Yunan piyasasına yöneldiği” değerlendirmesinde de bulunduğu kaydedildi.


22 Şubat 2011. 16:47
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x