Gazete Haberlerine Tarım Bakanlı’ğından ‘Deli Dana’ Açıklaması


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan ‘deli dana hastalığı”na ilişkin haberlere yalanlama geldi
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ”Deli Dana hastalığı”na ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, Bakanlığın bütün ithalat kararlarını alırken, ithalatla ilgili sağlık şartlarını, Türkiye’nin de üyesi olduğu Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı (OIE) uluslararası standartlarına ve ulusal mevzuata göre belirlediği ifade edildi.

Gerek ulusal ve gerekse uluslararası mevzuatlara uygun olarak alınan tedbirler sebebiyle, yapılan ithalatlarda insan ve hayvan sağlığı açısından herhangi bir sorun bulunmadığı belirtildi.

Bakanlık kararlarının OIE uluslararası standartlarının bile üzerinde bazı ilave önlemleri içerdiği vurgulanarak, ”Bilindiği üzere, ülkemize ithal edilen kasaplık canlı sığırlar 24 aylıktan küçüktür. İthalatın yapıldığı ülkelerde BSE hastalığı için risk oluşturan ruminant orijinli yemlerle (et unu, kemik unu vb.) sığırların beslenmesi resmi olarak yasak olup, gelen hayvanlara ilişkin olarak oluşturulan sağlık şartlarında, hayvanların bu yasağın uygulanma tarihinden sonra doğmuş olma şartı getirilmiştir” denildi.


DİĞER HABERLER
Güncel Endişe “Antimikrobiyal Direnç”
25 Şubat 2011. 15:20
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x