Foçalı balıkçıların yüzünü, palamut güldürdü


İzmir’in Foça ilçesinde avlanan balıkçıların ağlarına takılan palamut sürüsü balıkçıların yüzünü güldürdü. ‘Bizim Sade’ isimli alamana teknesi ile Foça açıklarında avlanan balıkçılar, denize bıraktıkları ağların tamamen ‘Palamut’ balığı ile dolduğunu görünce adeta bayram yaptı.

İZMİR – İHA – İzmir’in Foça ilçesinde avlanan balıkçıların ağlarına takılan palamut sürüsü balıkçıların yüzünü güldürdü.

‘Bizim Sade’ isimli alamana teknesi ile Foça açıklarında avlanan balıkçılar, denize bıraktıkları ağların tamamen ‘Palamut’ balığı ile dolduğunu görünce adeta bayram yaptı. Havanın kararmasıyla çıktıkları avdan kasalar dolusu palamut balığı ile geri dönen balıkçıların, av dönüşü ağzına kadar, ‘Palamut’ balığı dolan balıkçı teknesi limana yanaştığında vatandaşların ilgi odağı oldu. Foça açıklarında yakaladıkları balıkları kasalara istifleyerek frigolu araca yükleyen balıkçılar, ‘200’ kasa Palamut’un İstanbul ve İzmir’e gönderileceğini söyledi. Foça küçük deniz sahilinde toplanan vatandaşlar, Palamut balıklarının ağlardan çıkarılıp kasalara istiflenmesini meraklı gözlerle izledi.

Ağları ‘Palamut’ balığı dolu olarak limana dönmenin keyfini çıkaran Foçalı balıkçıların reisi Hüseyin Çetin, yakaladıkları palamut balıklarının Foça yöresine özgü bir balık olmadığını belirterek, “Palamut balığı Karadeniz ve Marmara Bölgesi’ne özgü bir balıktır. Büyük sürüler halinde yaşarlar. Her yıl palamut sürüleri belirli dönemlerde geçici olarak Ege Denizi’ne göç eder. Bizler de ege balıkçıları olarak bu tür akın balıklarının göç dönemlerini yakından takip ederek, nasiplenmeye çalışırız. Ancak uzun süredir denizden akaryakıt parasını çıkaramadan elimiz boş dönüyorduk. Yakın bir zamanda da avlanma sezonumuzun sona ereceğini de göz önünde bulundurursak, bu gece yakaladığımız balıkları piyangonun büyük ikramiyesi olarak nitelendirebiliriz. Çok mutluyuz. Allah bereket versin. Cenab-ı Allah ekmeğini denizden çıkaran tüm balıkçı arkadaşlarımıza bol nasipler versin” dedi.

DİĞER HABERLER
Etteki Krizin Reçetesi Hamsi ...

25 Şubat 2011. 15:58
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x