Zühal Daştan:’Mudurnu’dan Ayrılmamız söz konusu olamaz…!


Zühal Daştan:’Mudurnu’dan Ayrılmamız söz konusu olamaz…!

Erkan KONURALP

Çalıştıracak işçi bulamadıkları için Afrika ve Nijerya’dan işçi getirip çalıştıracaklarını dile getiren Mudurnu Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı Zühal Daştan yöre ve bazı basın organlarındaki yorumlara açıklık getirdi.

 Çiftlik: Sayın Zühal Daştan işçi bulamama sıkıntısını dile getirdiniz.Bu kadar işşiz boş gezerken sizin işçi bulmakta güçlük çekmeniz biraz garip değil mi?

 Zühal Daştan:“Mudurnu Tavukçuluk olarak İstanbul ve Kocaeli’nde bulunan fabrikalarımızı kapattık ve Mudurnu’daki fabrikada çift  vardiya olarak çalışmaya başladık. Bu yüzden çalışacak elemana ihtiyacımız var. Ama Mudurnu dahil yöreden eleman bulmakta zorlanıyoruz. Biz işçi bulamazken seçim ile ilgili siyasilerin verdikleri beyanatlar insanları rehavete sürüklüyor.Bu yetmiyormuş gibi devletin işsizlik parası ve ardından da CHP’nin (her aileye 600 lira vereceğim) demesi. İşçi bulmamızı zorlaştırdı.Şu anda fabrikada 526 kişi çalışıyor.Mudurnu’dan eleman bulamadığımız için Nallıhan’dan eleman getirdik çalışması için. Nallıhan’dan 50-60 kişinin gelmesine bekliyorduk ama ancak 19 kişi geldi. Eğer böyle devam ederse Afrika ve Nijerya’dan işçi getirip çalıştıracağız. Herkese para veriliyor. Başka çare yok. Vatandaş çalışmayı çok fazla sevmiyor. Eleman bulamıyoruz. Bulsaydık salam, sosis ve naget işlemler bölümünü faaliyete geçirecektik ve 110 kişi de bu bölümde çalışmaya başlayacaktı. Bırakın standart çalışanı, vasıfsız eleman bulmak bile zor.”

DİĞER HABERLER
Sivrisineklere Yenilmek İstemiyorsanız Mutlaka Okuyun

Çiftlik: İşçilerinize asgari ücret uyguluyormuşsunuz?

Zühal Daştan:Bu doğrudur.İlk işe girenlere tabii ki asgari ücret uygulayacağız.Zaman içinde diğer yıllarda olduğu gibi işçilerimizin aylıkları da artacaktır.Bu çok normaldir.

Çiftlik :Söylentilere bakacak olursak mesai yaptırdığınız halde ücretlerin verilmediği vurgulanıyor?

Zühal Daştan:”Her mesaiye kalan işçimiz kuruşuna kadar ücretini almaktadır.Aksini iddia edenlere yargı yolu açıktır.  

Çiftlik: “Her gün onlarca işçi çıkıp yerine başkaları geliyormuş. Bu doğru mu?

Zühal Daştan”Doğru Nisan 2010 da kesime başladığımızda ilk aylarda işi beğenmeyip çıkanlar olduğu gibi, işini uygun görmeyip bizim çıkardıklarımızda oldu ve aradan birkaç ay geçtikten sonra kadro oturmuş idi. Ocak 2011 de ikinci  vardiya başlayınca yeterince eleman bulamadık. Bazı insanlar işi beğenmeyip ayrılıyor yerine yenileri geliyor.İki aydır giren çıkan insanlar olmakta.  Kadro umarım bir ay içinde oturur.

Çiftlik:”Mudurnu ve yöresinde erkek işçi bulmakta zorluk çektiğiniz söyleniyor bu konuda ne diyeceksiniz?

Zühal Daştan: “ Doğrudur.Mudurnu ve etrafında erkek işçi bulmamız hiç te kolay olmuyor.Bunu yaşadık ve gördük.

Çiftlik:”Yöre halkının en çok söz ettiği bir konu da sizin diğer şirketler gibi sizin de Mudurnu’yu bırakıp gideceğiniz söyleniyor.Bu konuda söyleyecekleriniz çok önemli. 

DİĞER HABERLER
Ankara Zootekni Derneği VIV Turkey 2023'de sektör ile buluştu

Zühal Daştan : “Şirketi kapatıp gidecek olsa idik, Dilovasınındaki tesisi tasfiye edip tüm ağırlığımızı  iki vardiya olarak Mudurnuya verir miydik ? Ayrıca Mudurnu’da bu yaz 70.000 kapasiteli bir damızlık çiftliğini Emre piliç olarak inşa edip üretime alır mıydık. 2500 tonluk bir soğuk hava inşaatını için Mudurnu Belediye’sinden imar tadilatı talebinde bulunur muyduk ?

Çiftlik :”Sayın Daştan sektörü ve Mudurnu halkını bu açıklamalarınızla aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.”

Zühal Daştan:” Bana bu açıklama fırsatını verdiğiniz için teşekkür ederim”.


6 Mart 2011. 17:15
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x