Çetin Emeç ölümünün 21. yılında mezarında anıldı


Uğradığı silahlı saldırı sonucu 21 yıl önce hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Çetin Emeç’in oğlu Mehmet Emeç, o dönem gazetenin sahibinden hiçbir yardım görmediklerini belirterek, “Onlar da işleri örtbas etmek için aynı zihniyetle hareketlerde bulundular” dedi.

İSTANBUL – AA – Uğradığı silahlı saldırı sonucu 21 yıl önce hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Çetin Emeç’in oğlu Mehmet Emeç, o dönem gazetenin sahibinden hiçbir yardım görmediklerini belirterek, “Onlarda işleri örtbas etmek için aynı zihniyetle hareketlerde bulundular” dedi.

Gazeteci Çetin Emeç, öldürülüşünün 21. yıldön ümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine Emeç ailesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Star Televizyonu Haber Grup Başkanı Uğur Dündar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Enis Berberoğlu,Çetin Emeç’in huzurunda bir kere daha yüzleşeceklerini, bilanço çıkaracaklarını söyledi. Daha iyi bir bilanço iye karşısına çıkmak istediğini aktaran Berberoğlu, “Bugün Çetin beyin huzurunda bu meslek o zorunlu aramızdan ayrılmak durumunda kaldığı 21 yıl öncesine göre daha iyi yapılıyor, daha serbest, daha onurlu yapılıyor diyemiyoruz” ifadesini kullandı.

DİĞER HABERLER
Milli tarımı ayağa kaldırmak için elimizi taşın altına koymaya hazırız

Babasının ölümüne biraz daha evrensel bakmaya başladığını söyleyen Mehmet Emeç ise, “Yapılan terör aileye yönelik değil, topluma yapılmış olduğu bir olaydır. Bu olay artık toplumsal olarak yaklaşılması taraftarıyız. Hukuk merhamet ve hoşgörü çerçevesinde cevapların o şekilde aranması taraftarıyız” diye konuştu.
Kendisine sürekli “Sizce kim yaptı?” sorusunun yöneltildiğini hatırlatan Emeç , “Bu doğru bir soru değil. Bunu benim sormam gerekiyor. Bu hepimizin toplumsal görevi. Biz aileler olarak bir aynayız. Burada yara alan toplumdur. Kim yaptı, kim yaptırdı. Bunlar ne zaman, ne şekilde hak hukuk önüne çıkarılacaklar, bunları ben bilmiyorum. Bildiğim tek şey var, bu işin örtbas edilmesi için bu kadar çaba sarf edilmeseydi, bu işi yapanlar kendi kendine su üstüne çıkacaktı. Çünkü onları vicdanları rahat bırakmayacağına eminim” şeklinde konuştu.

Burada Çetin Emeç’in ismi yaşasın diye toplanmadıklarını vurgulayan Mehmet Emeç, “Biz burada toplumsal anlamda neden bu insanlar örnek olarak seçilmiş diye toplanıyoruz. Dersler al ınsın diye toplanıyoruz. Çeşitli ailelerden çeşitli kurumlardan çok yardım g ördük. Fakat ben buradan açık ve seçik bir şekilde söylemek istiyorum ki, biz zamanın işvereninden hiçbir şekilde bir destek görmedik. Bir yadım da görmedik. Onlarda işleri örtbas etmek için aynı zihniyetle hareketlerde bulundular” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
Gıda ve Kalite Zirvesi İptal Edildi

Toplumsal Bellek Platformu adına açıklama yapan Gazeteci Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu ise 21 yıl boyunca Emeç ailesine sadece tetikçilerin gösterildiğini söyledi. Hukukun kaybolduğunu adaletin sustuğunu söyleyen Mumcu, aile bireyleri ile mahkemelerde alay edildiğini savundu.

Çetin Emeç’in mezarı başında okunan duaların ardından Emeç’in torunu Selin Birol, “Ben onu hiç görmedim ama tanıyorum. Çok kibar ve zarif biri olduğunu biliyorum. Çok güzel giyindiğini videolarından gördüm. Yakışıklı ve sesi güzeldi. Çok akıllı ve çalışkan bir adam o. Onun yerine kimse geçemez. Biz aslında çok şanslı bir aileyiz. Çünkü Çetin Emeç gibi bir dedemiz var” dedi.


8 Mart 2011. 10:22
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x