Zeytin Üreticisine Hesaplı Kredi İmkanı


Marmarabirlik ile Ziraat Bankası arasında kredi anlaşması imzalandı

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) ile Ziraat Bankası arasında kredi anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre Ziraat Bankası, Marmarabirlik ortaklarına vereceği kredinin faiz oranı yıllık yüzde 7 düzeyinde olacak.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’nın verdiği bilgiye göre, Ziraat Bankası ile imzalanan protokol, kooperatif ortaklarına tarımsal kredi, mevduat hesabı ile ilişkilendirilmiş Başakkart, kooperatiflere de Başakkart mönülü POS cihazı verilmesini kapsıyor. Asa, kooperatif ortaklarına verilecek kredi miktarının, son üç yıllık ürün teslimat ortalaması baz alınarak banka tarafından belirleneceğini söyledi.

Marmarabirlik ortaklarına kullandırılacak kredinin koşulları şöyle: “5 bin liraya kadar olan tarımsal krediler için bir kefil ve temlikname yeterli olacak. Tarımsal kredi kullanmak isteyenler, ortağı oldukları kooperatiflerden alacakları 3 yıllık teslimat durumunu gösterir belgeyi Ziraat Bankası şubesine teslim edecekler. Kredinin vadesi Marmarabirlik ödeme programına uygun olacak.

Protokol gereği Ziraat Bankası, kooperatif ortaklarına, ürün bedellerinin banka ATM’lerinden tahsil edilebilmeleri için Başakkart verecek. Banka, üreticilerden hesap işletim ücreti de almayacak. Ortaklara kullandırılacak tarımsal kredilere, masraf ve komisyonlar dahil ortalama yıllık yüzde 7 faiz uygulanacak.Cihan


DİĞER HABERLER
Çiftçi Kayıt Sistemi başvuru süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı
11 Mart 2011. 00:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x