Aç hayvanlara kar yemi


Kocaeli Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle tavşan, kuş, geyik ve karacalar için dağlara yem götürdü. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Millî Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan, soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulamayan yabani kanatlı ve memeli hayvanlar için dağlık alanlara yem bırakma çalışması başlattıklarını söyledi.

KOCAELİ – AA – Kocaeli Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle tavşan, kuş, geyik ve karacalar için yemleme çalışması yaptı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan, soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulamayan yabani kanatlı ve memeli hayvanlar için dağlık alanlara yem bırakma çalışması başlattıklarını söyledi.

Hayvanların kar altında yiyecek bulmalarının zorlaştığını belirten Alğan, Kartepe, İzmit, Başiskele, Kandıra, Derince ve Körfez ilçelerinde özellikle tavşan, kuş, geyik ve karacalar için yem bıraktıklarını anlattı.

Yaptıkları çalışmalarla yabani hayvanların olumsuz hava şartlarında yaşayabilmeleri ve güçlenmeleri için yardımcı olduklarını anlatan Alğan, şöyle konuştu:

“Kocaeli Çevre ve Orman Müdürlüğümüzce, doğada ağır kış şartlarında yem bulamayan özellikle otçul olan karaca, kızıl geyik, tavşan gibi hayvanlar için doğaya yem bırakma çalışması yapıyoruz. İki ekiple sürekli yaban hayatın ağırlıklı olduğu bölgelere, hayvanların geçiş güzergahlarına ve su kenarlarına doğal hayatın devamlılığını sağlamak için yem bırakıyoruz. Üç günde 40’ar kilogramlık 70 çuval kuru yem bıraktık. Bu miktar her geçen gün artıyor, bu yılki programımızda 210 çuval yem bırakmak var. Kuru yemin yanı sıra halde atılan ya da atılmak üzere olan sebze ve meyveleri de alarak otçul hayvanlar için bırakıyoruz.”

DİĞER HABERLER
Zayıflatan mucize

Alğan, yemi bırakmakla kalmadıklarını, ekiplerin ertesi gün de yem bırakılan yerleri kontrol ederek gerekiyorsa ilave yaptığını ya da karla örtülen yemlerin üzerini temizlediklerini kaydetti.

Merkeze bağlı Akmeşe Mahallesi ve civarının karaca, Kartepe’de Sultaniye Köyü ve Kuzuyayla mevkiinin, Körfez’de Radar mevkisinin kızıl geyik nüfusu için önemli yerler olduğunu dile getiren Alğan, 2006 yılından beri doğaya 45 kızıl geyik salarak bu varlığın artmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.


12 Mart 2011. 09:37
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x