İpsala, seracılıkta Hollanda’ya rakip


Edirne’nin İpsala ilçesinde çeltiğe alternatif, Organize Seracılık Sanayi Bölgesi kurulacak.İpsala’da 25 girişimci, çeltik ürününe alternatif seracılığın geliştirilmesi amacıyla birlik kurdu.

Birliğin kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İpsala’da çeltik üretimine alternatif seracılığı geliştireceklerini belirtti.

Bu amaçla bölgede Organize Seracılık Sanayi Bölgesi kurulmasına karar verdiklerini ifade eden Ören, OSB’nin ilk planda 250 bin metre alana kurulacağını söyledi.

OSB’yi kurmak için hazırladıkları proje ile 1100 kişiye istihdam sağlayacak 66 milyon avroluk yatırım yapacaklarını ifade eden Ören, şöyle devam etti:

”Birliği kurduk. Önümüzdeki günlerde resmileşecek. Çeltiğiyle ünlü İpsala’da çeltiğe alternatif yatırım yaratmak için bu birliği kurduk. Yapacağımız projede İpsala’da ilk önce 250 bin metre alanda başlayıp daha sonra bu alanı 1 milyon 100 bin metreye çıkarmak. Bu alana yatırım hedefimiz ilk önce 15 milyon avro daha sonra bu miktarı 66 milyon avroya çıkarmak. Proje tamamlandığında 1100 kişiye iş imkanı doğacak. Projemizin içinde seracılığın yanı sıra paketleme, depolama, pazarlama, lojistik konusunda iş gücünün daha fazlaya çıkacağını düşünüyoruz.”

-ANTALYA’YA DEĞİL HOLLANDA’YA RAKİP-

Erdoğan Ören, kendisinin kurduğu şirketle İpsala’daki iklim şartlarında seracılığın denendiğini ve başarılı olduklarını ifade etti.

DİĞER HABERLER
Çiftçinin yüzünü güldürecek projeler görücüye çıkacak.....

Ören, ”İpsala bölgesi seracılıkta önümüzdeki günlerde Antalya’ya değil Hollanda’ya rakip olacaktır. Bir çok konuda oraya göre daha avantajlı. Projemize üniversitelerimizden de destek alıyoruz. Yaptığımız çalışmaların tümü bilimsel olarak hazırlanmıştır. Bulunduğumuz bölgenin lojistik açısından önemi gereği ihracatı ön plana çıkarıyoruz” dedi.

Ören, birlik yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde Ankara’da birtakım temaslarda bulunarak devlet destek isteyeceklerini sözlerine ekledi.

Girişimcilerden Zekeriya Kelimet ise toplumsal kalkınmayı oluşturabilmek için istihdamın yaratılması gerektiğini bildirdi.

Kelimet, ”İstihdam yaratmak içinde insana dayalı, iş gücüne tesisler oluşturulması gerekiyor. Buna da en güzel örnek yapacağımız modern seralarla olacaktır. Projemiz tamamlandığında 1100 kişiye istihdam sağlanacak. Amacımız bu bölge insanına bir şeyler yapabilmek” dedi.


14 Mart 2011. 10:40
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x