Et Balık Kurumu, mağazaları için 370 başvuru aldığını Açıkladı


Halka doğrudan satış yapacak ilk mağazalar bir ay içinde faaliyete geçecek.

 Et ve Balık Kurumu’nun (EBK) et fiyatlarını dengelemek amacıyla halka doğrudan satış yapmak üzere franchising yöntemi ile şube açtırmak için yaptığı duyuruya istinaden 370 başvuru geldi.

Şubat ayı başında franchising için duyuruya çıkan EBK, yeterli başvuru gelmesi üzerine, dün itibariyle başvuruları durdurdu. Dün itibariyle 370 başvuru geldiğini belirten yetkililer, şimdiye kadar 8’i Ankara’da, 12’si İstanbul’da olmak üzere, şartları uygun bulunan 20 girişimci ile sözleşmelerin imzalandığını söylediler. Bu girişimcilerin, mağazaları uygun hale getirmek için yatırımlarını sürdürdüğünü kaydeden yetkililer, ilk mağazaların 15 gün, en geç bir ay içinde faaliyete geçmesini beklediklerini açıkladılar.

EBK, franchising için başvuran girişimcilerin mağaza olarak kullanmak istedikleri yerleri özellikle inceliyor ve uygun olup olmadığına bakıyor. Ankara ve İstanbul’dan sonra diğer illerdeki başvurular konusunda incelemelerin devam ettiği kaydedildi.

EBK, kendi ürettiği et ve et ürünlerini satmak üzere franchising sistemi 100 mağazanın açılması için şubat başında duyuru yapmıştı. Franchising yöntemi ile İstanbul’da 50, Ankara’da 20, İzmir’de 5, Bursa’da 4, Kocaeli’de 3, Adana, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Mersin, Samsun’da 2’şer, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Sakarya, Trabzon’da birer mağaza açılacak. Mağaza açmak için başvuran girişimcilerden, mağaza başına, Ankara ve İzmir’de 80 bin lira, İstanbul’da 100 bin lira, diğer illerde ise 60 bin lira giriş bedeli isteniyor.

DİĞER HABERLER
Rahmi Koç New York'ta Simit Zinciri Kuruyor

Franchising olan bayilere, yüzde 8-15 arasında indirimli fiyat ile ürün verilecek. Kurum araçları ile yapılan ürün sevkıyatlarından taşıma ücreti alınmayacak. Yetkililer, kurumun et dağıtım sistemini kurma imkanlarına göre bayilik sözleşmelerin imzalandığını söylediler. aa


15 Mart 2011. 18:56
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x