Koyunlarla ‘Hayır’ Eylemi


Aydın´ın Çine İlçesi´ne bağlı Kahraman Köyü çobanları ve Bodrum Yurttaş İnsiyatifi ‘nin ortaklaşa düzenlediği eylemde, 400 koyun ile dev “Hayır” yazısı oluşturuldu.
 
Çine CHP İlçe Başkanı Tahir Yaman, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan  ve otuz köylünün de destek verdiği eylem Çarşamba günü akşam saatlerinde Kahraman köyü merasında gerçekleştirildi.

Milliyet’de yer alan habere göre, Ankara Elmadağ Lisesi Felsefe Öğretmeni evli ve 1 çocuk babası 49 yaşındaki Cemal Beldek’in organize ettiği koyunlu “Hayır” eyleminde akşam saatlerinde otlamaktan dönen 400 koyun merada önceden hazırlanan hayır yazısı şeklindeki yemliklerin etrafında toplanarak 60 metre genişliğinde 15 metre enindeki “Hayır” yazısı şeklini aldı.

“Referandum yaklaştıkça baskı ve oyunlar o kadar arttı ki artık bunu koyunlar bile yememeye başladı” diyen Öğretmen Cemal Beldek, “Türkiye’de tarım bitmiş durumda. Düne kadar iki üç umudumuzdan biri gıda egemenliğiydi. Şimdi ise Türkiye her bakımdan gıda ve besin ithal eden bir ülke haline geldi. Oysaki devlet büyüklerimiz devlet televizyonlarından yaptıkları açıklamalarda ülkenin geliştiğini ve ilerlediğini söylüyorlar. Gerçek şu ki tarım alanları da üreticinin cepleri de. Çiftçinin, besicinin durumunu anlatmak için referandum için düzenlediğimiz eylemde çobanlarımızla birlikte koyunlarla `Hayır’ dedik. Referandumda oyum hayır olacak” dedi.

DİĞER HABERLER
Evcil Kuşların Hastalığı Nasıl Farkedilir?

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise, Başbakan Erdoğan’ın sürekli olarak tarım kesimini köylülerini aşağılamasına hakaretlere varan üslup kullanmasına tanık olduklarını belirterek, “Köyleri dolaşıyoruz ve Başbakan’ın bu söylemlerinin etkilerini yankılarını görüyoruz. Aydın bölgesindeki köylülerde Başbakan’ın bu söylemlerine tepki gösteriyorlar.  Mersin’de bir çiftçiye, `Ananı da al git’ dedi.Başbakan bu referandum süresince de `Koyun güdemezler’ diyerek, çobanları ve köylüleri aşağılamaya  kalktı. Çoban tasviri ile köylülere açık hakaretler yağdırmakta. Bu nedenle  koyunlar bugün burada Başbakan Erdoğan’a `hayır’ diyerek gereken cevabı verdi. Referandumdan `hayır’ oyu çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Kahraman köyündeki çobanlar adına konuşan 29 yaşındaki Volkan Alkan da, çiftçinin köylünün, çobanın sorunlarıyla kimsenin ilgilenmediğini ileri sürerek, “Dededen, babadan kalma yöntemlerle besicilik yapmayı sürdürüyoruz. Çünkü, yapabileceğimiz başka bir işimiz yok. Ve köylü olarak her geçen yıl ekonomik olarak daha da kötüye gidiyoruz. Bu seçimde bu gidişi `dur’ demek için referandumda `Hayır’ oyu vereceğiz” diye konuştu.


10 Eylül 2010. 15:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x