Yalancı değil gerçek bahar


Mart ayı ortalamasının 6-8 derece üzerine çıkan sıcaklıklar pazar gününden sonra önce Marmara’da azalıyor, sıcaklıklar bütün bölgelerde ise önümüzdeki hafta 8 derece birden düşecek.
 
Batı bölgelerde yarın akşamdan itibaren gelecek yağışlarla bahar havası sona erecek, doğuda ise hafta sonu da gökyüzü güneşli. Yarın batı ve iç kesimlerde hava kapalı ve yağmurlu. İstanbul yarın 20 derece, gündüz güneşli ve ılık, akşam ve gece yağmurlu, cuma günü sağanak yağmur var. Hafta sonu da İstanbul ve Marmara genelinde hafif yağmur sürecek.

Bu hafta perşembe günü batıda sıcaklığın en yüksek değerlerine ulaşması bekleniyor. Marmara 20-23, Ege ve Akdeniz 22-24 dereceye çıkacak. Ancak lodosla gelecek yağışlı hava yarın akşam Marmara ve Kuzey Ege’de etkili olmaya başlayacak. Cuma günü İstanbul, Ankara ve İzmirde sağanak yağmur var. Hafta sonu yurdun genelinde aralıklarla yağış olacak.İzmir yarın akşam yağmurlu ama gündüz hava nemli ve çok sıcak, sıcaklık 23 derece. Ankara yarın 17 derece, gökyüzü güneşli, cumadan itibaren yağışlar başlıyor. Başkentte yağmur 5 gün devam edecek.

Hafta sonu batıda sıcaklık düşüyor, doğuda ise ısınma sürüyor. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu çok hızlı ısınacak. Eriyecek karların yaratacağı taşkın ve çığ riskine dikkat edilmeli. Doğu bölgeler gelecek hafta soğuyacak ama batıdaki soğuma daha etkili olacak. Mart ayının 25’inden sonra hava tekrar ısınıyor ve ilkbahar tüm bölgelere geliyor.

DİĞER HABERLER
İklimi korumak için neler yapılabilir?

Ajanslar Türkiye’nin dört bir yanından ilkbahar fotoğrafları geçmeye başladı bile. Datça’da ilk bademler toplandı, kırlar çiçeklerle bezendi, leylekler yuva yapmaya başladı. Güney sahillerinde deniz sezonu açıldı, plajlar ilk konuklarını ağırlıyor.


16 Mart 2011. 14:02
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x