“Tarım ve İnsan”


 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından her yıl düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışması sonunda dereceye giren fotoğraflar 6 Mart Salı günü Giresun Can Akengin Sanat Galerisinde sergilenmeye başlandı.

Açılışını Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın yaptığı fotoğraf sergisine, kurum/ kuruluşların amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tarımsal duyarlılığın arttırılması ve tarımın öneminin kavranması amacıyla düzenlenen serginin hayırlı olmasını dileyen Vali Sarıfakıoğulları, sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Sergi konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri vermiştir;

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca geleneksel hale getirilen ‘Tarım ve İnsan’ konulu ulusal fotoğraf yarışması 2009 yılından beri her yıl 81 ilde sergilenmektedir. 2017 yılında düzenlenen 9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın amacı, tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını sağlamaktır. 9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının konusu; tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyet, tematik kategorinin konusu ise ‘Milli Tarım’ olarak belirlenmiştir. ”

DİĞER HABERLER
Süt üretiyor ama tüketmiyoruz

Her yaştan her meslekten katılımcının katıldığı yarışmada bu yıl 15 eser ödül alırken ilimizden yarışmaya katılan İrfan Çimen Genel İkincilik Ödülünü, ‘Milli Tarım’ tema kategorisinde katılan Erhan Aydın’a ait fotoğraf ise sergilenmeye değer görülen 60 fotoğraf arasında yer aldı.

 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

 


7 Mart 2018. 13:07
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x