Milli Şairimiz Mehmet Akif’i Anma Toplantısı Yapıldı


Bilindiği gibi 2011 Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy yılı olarak ilan edildi.Bunun neticesi olarak ta bir çok etkinlikler yapılıyor.

2011 Mehmet Akif ERSOY Yılı münasebetiyle Veteriner Hekimler Birliği’nin tertiplemiş olduğu Milli Şair-Mehmet Akif ERSOY’u anma toplantısı 19 Mart 2011 tarihinde Diyanet Vakfı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder ATATÜRK, O’nun silah arkadaşları ve rahmetle andığımız merhum Mehmet Akif ERSOY ile Birinci Dünya Harbi ve Kurtuluş Savaşında şehit olan Veteriner Hekimlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı.

Daha sonra Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından hazırlanan “2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı Anısına” sinevizyon gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından  açılış konuşmaları yapıldı.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Prof. Dr. Ender YARSAN Ankara Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Rıfkı HAZIROĞLU, MHP Afyon Milletvekili Prof. Dr. Abdulkadir AKCAN ve Burdur CHP Milletvekili Ramazan Kerim ÖZKAN’ın yaptığı konuşmaların ardındanTürk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi 2. Başkanı Dr. Nahit YAZICIOĞLU yönetiminde panel bölümüne geçildi.

Panel bölümü sırasıyla Emekli Öğretim Üyesi, Ankara Üniversitesi Eski Dekanı Prof Dr. Ferruh DİNÇER “Veteriner Hekim Gözüyle Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy”, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah ÇETİN “ İstiklal Marşını Yeniden Anlamak”, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Lütfü ŞAHSUVAROĞLU “ Milli Mücadelede Bir Sembol İsim” ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yakup DELİÖMEROĞLU “Mehmet Akif’in Edebi ve Mesleki Kişiliği” konulu konuşmalarını yaptılar.
 
Toplantının panel bölümünden sonra Şef Veteriner Hekim Dr. Cumhur KOCA yönetiminde Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun Mehmet Akif Şiirlerinden Bestelenen Eserleri seslendirmesiyle toplantı sona erdi.

DİĞER HABERLER
Dünya Yumurta Sektörü İskoçya’da Toplandı

23 Mart 2011. 14:44
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x