Portekiz’e vize müjdesi


Hususi ve Hizmet Pasaportu olan Türk vatandaşları 30 Mart’tan itibaren Portekiz’e vizesiz gidebilecek.

ANKARA – Portekiz’in Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Portekiz ve Türkiye arasında 14 Temmuz 2010 tarihinde imzalanan “Hususi ve Hizmet Pasaport Hamillerine Vize Muafiyeti Anlaşması” uyarınca Hususi (yeşil) ve Hizmet (gri) pasaportu sahibi Türk vatandaşlarından Portekiz’i ziyaretleri için 30 Mart 2011 tarihinden itibaren vize talep edilmeyeceğini bildirmekten memnuniyet duyulduğu kaydedildi.

Anlaşma çerçevesinde, hizmet ve hususi pasaport hamili Türkler ile hususi pasaport hamili Portekiz vatandaşlarının 6 ay içinde 90 günü aşmayan seyahatleri için karşılıklı olarak vizeden muaf kılındığı anımsatıldı.

Açıklamada, aynı zamanda Portekiz ve Macaristan Büyükelçilikleri arasında imzalanan anlaşma uyarınca; 15 Mart 2011 tarihinden itibaren İstanbul’daki Macaristan Konsolosluğunun da Portekiz’i ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşı başvuru sahiplerinin vize başvurularını kabul etme yetkisine sahip olduğu bildirildi.

Anlaşmanın İstanbul ve çevresinde yaşayan başvuru sahiplerine yardım amaçlı olduğu belirtilen açıklamada, vize başvurusu sırasında ibraz edilecek gerekli belgelerin de Portekiz Büyükelçiliğinin web sitesinde belirtilen belgelerle aynı olduğu kaydedildi./aa


DİĞER HABERLER
Türkiye gelişmiş ülkeleri geride bıraktı
25 Mart 2011. 17:26
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x