Balığın olmadığı bir dünya ‘Deniz Bitti’


Balığın olmadığı bir dünya

Okyanuslardaki aşırı avlanmayı gözler önüne seren ilk ve en önemli belgesel ‘Deniz Bitti’ NTV’de.

İSTANBUL – “Balığı Ziyan Etme” diyen NTV, sosyal sorumluluk projesinde yavru balık avlanmaması, alınmaması ve satılmaması için seferberlik çağrısı yaparken, özel yayınlarıyla bilinçlendirme kampanyası yürütüyor..

14 Mart’ta başlayan sosyal sorumluluk kampanyası, “Balığın olmadığı bir dünya düşünün” diyen çarpıcı, sarsıcı, rahatsız edici gerçekleri göz önüne seren “Deniz Bitti” (The End of The Line) belgeseli ile 15 Nisan Cuma 21:00’de final yapıyor

Aşırı avlanmanın yıkıcı etkileri hakkında dünyada yapılmış ilk ve en önemli belgesel olan “Deniz Bitti” (The End Of The Line) , televizyondan ilk kez NTV’de ekrana gelecek.

Balık olmayan bir okyanus düşünün! Yemeklerinizde deniz ürünü olmadığını düşünün! Tüm bunların küresel sonuçlarını düşünün! Eğer durmazsak gelecekte bizi bekleyen bu! Durun ve düşünün!

Okyanuslardaki aşırı avlanmanın etkilerini gözler önüne seren ilk ve en önemli belgesel olma niteliğini taşıyan filmde, balık ve gıda arasındaki aşk macerasının etkilerini ilk elden görebiliyoruz. Belgesel batıda artan suşi talebinin mavi yüzgeçli orkinos neslini tehdit etmesini, deniz anası popülasyonundaki aşırı artışın deniz yaşamı üzerindeki etkilerini ve gelecekte balıksız bir dünyanın getireceği kitlesel açlık konusunu ele alıyor.

DİĞER HABERLER
“Süt üretimini 18,5 milyon tona çıkardık”

Deniz Bitti politikacıların ve ünlü restorancıların okyanuslara verdikleri zararları ortaya koyan araştırmacı yazar Charles Clover’ı izleyerek filme alır. En önemli müttefiklerinden biri eski orkinos çiftliği sahibi Roberto Mielgo dünyanın en muhteşem mavi yüzgeçli orkinos nüfusunu tahrip edenlerin peşinde.

End Of The Line (Deniz Bitti), en büyük bilim adamlarının, yerel balıkçıların ve balıkçılık güvenlik görevlilerinin öncülüğünde Cebelitarık Boğazı’ndan Senegal kıyılarına, Alaska’dan Tokyo balık pazarına kadar dünyanın dört bir yanında çektikleri filmle dünyaya bir uyanış çağrısında bulunuyor.

Deniz Bitti (End Of The Line), 15 Nisan Cuma saat 21:00’de TV’de ilk kez ekrana gelecek. Tekrarı ise Cumartesi 14:15’de yayınlanacak.


6 Nisan 2011. 09:06
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x