Vergi levhaları, duvardan iniyor fakat alma zorunluluğu devam edecek


Maliye Bakanlığı, vergi levhası alma işlemini kolaylaştırırken, duvara asma zorunluluğunu da kaldıracak.
        
ANKARA – Maliye Bakanlığı, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin vergi levhası alma işlemini kolaylaştırıyor. Vergi levhalarının mağaza duvarlarına asılma zorunluluğu ise kalkıyor.

Alınan bilgiye göre, Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımının ardından yürürlüğe girecek olan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ Taslağı ile 6111 Sayılı Torba Kanunda yapılan düzenlemeler çerçevesinde vergi levhasıyla ilgili yükümlülükler de yeniden düzenleniyor.

Buna göre, ticari, zirai ve serbest meslek kazanç sahipleri ile adi şirketler, kollektif, komandit, anonim ve limited şirketler ile iş ortaklıkları, artık vergi levhalarını merkez, şube ve satış mağazalarına asmayacak. Ancak vergi levhası alma zorunluluğu devam edecek.

İnternette oluşturulacak, adrese teslim gelecek

Yeni düzenleme ile vergi levhası almak için vergi dairelerine gidilmeyecek. Mükelleflerin gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerini zamanında vermeleri halinde vergi levhası sistem tarafından otomatik olarak mükellefin internet vergi dairesi hesabına aktarılacak.

Mükellefin beyannamesini süresinde vermemiş olduğu durumlarda da, vergi levhasını yasal olarak alma süresi içerisinde beyannamenin verilmesi kaydıyla, vergi levhası sistem tarafından otomatik olarak internet vergi dairesi hesabına gönderilecek. Her iki durumda da mükellefin vergi levhasını süresi içinde aldığı kabul edilecek.

DİĞER HABERLER
Botaş Gaza Yüzde 37 Zam Yaptı

Vergi levhasında mükellefin adı ve soyadı, ticaret unvanı, iş yeri adresi, vergi kimlik numarası, bağlı bulunduğu vergi dairesi, vergi türü, işe başlama tarihi, faaliyet kodu ve türü, faaliyet durumu, beyan edilen matrah ve bu matrahın ait olduğu takvim yılı için tahakkuk eden vergi, internet vergi dairesi tarafından üretilecek onay numarası ve onay tarihi yer alacak.

Vergi levhalarının üzerinde son 3 yılın matrah bilgileri de bulunacak.


9 Nisan 2011. 11:24
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x