Balık Çalıştayı (VetAkua) Ankara’da yapıldı


Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu VetAnka ile birlikte organize edilen “Balık Çalıştayı (VetAkua)” 28 Şubat 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Çalıştay; teorik ve uygulamalı eğitim şekilde planlanan çalıştayın teorik kısmı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Satı Baran Konferans Salonunda yapıldı.

Çalıştayın açılışında Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Başkanı ve VetAnka Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Ender Yarsan bir konuşma yaparak, gerçekleştirilen çalıştayın önemine değindi.

Teorik Eğitim kapsamında; Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Su Ürünleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner ALTUN “Su Hayvanları Yetiştiriciliğinde Veteriner Hekimliğin Önemi”; Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Ulaş ACARÖZ “Toksik Balık Türlerinin Ticarileştirilmesi” ve Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Dr. Erdem DANYER “Deniz memelilerinde Rehabilitasyon” konularında sunumlarını yaptı. Teorik eğitime; Fakülte yardımcısı; Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı, Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği yönetimi, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve konuklardan oluşan yaklaşık 75 kişilik bir katılım oldu.

Prof. Dr. Ender Yarsan

Teorik eğitimin tamamlanmasının ardından çalıştayın uygulama kısmı da Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Laboratuvarlarında gerçekleştirildi. Bu kapsamda öğrencilere Veteriner Hekim İsmail UZUNOĞLU tarafından “Balıklarda İlaç Uygulama Yöntemleri” ile Dr. Pınar ASLAN “Balıklarda Nekropsi” konuları doğrudan balıklar üzerinde olacak şekilde uygulamalı olarak gösterildi.

DİĞER HABERLER
Nükleer için süt toplanıyor

Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Başkanı ve VetAnka Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Ender Yarsan: “Uygulama eğitimine Fakültemiz öğrencileri dışında Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesinden, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinden, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından olacak şekilde öğrenci ve meslektaşlarımızdan oluşan 40 kişilik bir katılım olmuştur. Son derece başarılı ve verimli geçen Çalıştayın mesleğimiz ve meslektaşlarımız için faydalı olması temennisiyle.” açıklamasını yaptı.


3 Mart 2020. 04:04
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x