İlk Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü 29 Eylül 2020’de kutlanacak


Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), BM Çevre Programı ve diğer ortaklarıyla yarın – 29 Eylül’de – ilk Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü’nü kutlayacak.

Meyve ve Sebze israfı

Gün, yükselen küresel açlık ve iklim değişikliği,COVID-19 salgınının milyonlarca insanın gıda ve beslenme güvenliği üzerinde devam eden tehdidi ve salgından kaynaklanan hareket ve ulaşım kısıtlamalarıyla artış gösteren gıda kaybı ve  israfı kapsamında ele alınacak.

COVID-19 bir yana, her sene dünyadaki gıdanın yüzde 14’ü satış aşamasına ulaşamadan kayboluyor. Yaşanan gıda kaybı yıllık 400 milyar dolara mal olurken, gıda kaybı ve israfı birlikte küresel sera gazı salımınının yüzde 8’ini oluşturuyor.

Bu küresel etkinlik, gıda kaybı ve israfını önlemek için herkesi harekete geçirecek  güçlü bir mesaj göndermek için de büyük bir fırsat olarak görülüyor.

Etkinlik 29 Eylül’de Ankara saatiyle 17:00-20:30 arasında dijital olarak kutlanacak.

Bu önemli Gün, BM Genel Kurulu’nun 75. oturumunda Gıda kaybı ve israfına dur diyelim. İnsanlık için. Gezegenimiz için teması altında gerçekleşecek.

Etkinlik, Andora, Arjantin ve San Marino gibi BM Genel Kurulu’nda gıda kaybı ve israfının uluslararası gün olarak kutlanması için geçen sene oy birliğiyle destek veren ülkeler ve gıda kaybı ve israfının azaltıması için öncü küresel çaba gösteren iki BM Ajansı, FAO ve BM Çevre Programı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek.

DİĞER HABERLER
AB'ye üye olmayı reddeden ülke

29 Eylül 2020. 15:42
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x