Üreticiye Sığır Muamelesi Yapılıyor.


Tarım bakanlığı için artık söylenecek bir sözümüz kalmadı. Dilimizde tüy bitti ama tarım bakanlığının üreticiyi bitirme azmi devam ediyor.

Tarım Bakanı Mehdi Eker istifa etmelidir yada görevden alınmalıdır. Basiretsiz politikalar ile tarım ve hayvancılıktan anlamadığı çok açık olarak anlaşılan tarım bakanı ve ekibi, üreticilerin celladı olmuştur.

Nasıl mı?

Üretimi desteklemek için radikal önlemler alması gerekirken, et ithalatının önünü sonuna kadar açarak.

Çiğ süt fiyatları yıllarca süründüğü zaman bir önlem almayıp, süt sanayicisinin sözünden çıkmayıp birde onlara süt tozu teşvikleri vererek.

Yerli üreticiyi desteklemesi gerekirken, ithalat ile milyonlarca dolar parayı yurtdışında ki üreticilere vererek.

Piyasada süt ve et arzı bu kadar azalmışken, et ve süt ürünlerinde çoğaltıcı katkı maddeleri kullanıp sağlığa zararlı ürün üreten sanayicileri ortaya çıkarmadığı için.

Et ve süt ürünlerinde ki eksik arza dayalı fiyat artışlarının sorumlusu ne spekülatörlerdir ne de üreticilerdir. Tek sorumlu tarım bakanlığı ve hükümettir.

Yıllardır çiğ süt fiyatlarını yerlerde süründüren bu tarım bakanlığıdır. Yem girdi maliyetleri artarken tek kelam etmeyen yine bu tarım bakanlığıdır.

Kendi çiftçisinden bu kadar utanan, bu üretici nüfusu fakirleştirip hayatından bezdiren, şehirlere kasabalara amele olarak sürmek isteyen bir hükümet daha görülmedi.

DİĞER HABERLER
TVHB: Sağlıklı Süte Erişim Herkesin Hakkı

Milletin alım gücünü arttırmayı düşünmeyip sürekli üreticinin tepesine balyoz gibi inen politikaları üretende yine bu hükümettir.

Kalkınmayı; hazırı satıp yol yapıp, alışveriş merkezi dikmek olarak anlayanda bu hükümettir.

Allah size akıl fikir, üreticiye de sabır versin

Bağımsiz Süt Platformu


12 Eylül 2010. 12:01
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x